Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

A világ egyik legszentebb helye is kísértetekkel van tele! - 8 szellemtörténet és legenda a Vatikánból

Szerző:
Szabó Anna
Azt mondják, hogy a szellemek mindenütt jelen vannak, pláne ott, ahol elhunytak. Ez pedig csakugyan igaz és ez alól a Vatikán sem kivétel. Persze, amennyiben elfogadjuk a szellemek létezését…

Elképesztő ez a 8 szellemtörtént, amelynek középpontjában a Vatikán áll:

Donna Olimpia Pamphili szelleme

Donna Olimpia Pamphili olasz nemesi nő szellemét állítólag évente legalább egyszer látják a Vatikán közelében. Bár nemes családból származott, még magasabb pozícióra vágyott. Második férje az akkor hatalmon lévő X. Ince pápa testvére volt. A hölgy beférkőzött a pápa kegyeibe, és a legközelebbi bizalmasa lett. A kettő olyan közel állt egymáshoz, hogy ha bárki, bármit is szeretett volna a pápától, akkor előbb Donna Olimpiától kellett kérnie.

Pamphili újdonsült státuszával megszerezte legújabb ellenségeit. Kiutat keresve titokban megtöltötte a ládákat vatikáni arannyal, fekete kocsijába helyezte és elhajtott. Nem sokáig élvezhette rosszul megszerzett gazdagságát, mivel két évvel később pestisben meghalt. De minden január 7-én (X. Ince pápa halálának évfordulója) Donna Olimpia szelleme a kocsijával elmenekül a Sisto-hídon.

 

rejtély misztika szellem szellemfotó
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL