Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
REJTÉLY-MISZTIKA

Dolgát végző figura a betlehemben - Bizarr karácsonyi szokások és furcsa legendás lények

Szerző:
Szabó Anna
Gondolnád, hogy a svédeknél az úgynevezett Yule kecske segít kiosztani a Mikulásnak az ajándékokat? Ám ez még semmi ahhoz képest, hogy a katalán betlehemekből nem hiányozhat El Caganer, a kakiló figura! Eldobod az agyadat, ettől a 6 bizarr karácsonyi szokástól meg a furcsa lényeivel együtt!

Fantasztikus ez a 6 karácsonyi szokás, és legendás lény:

La Befana

 Az igencsak csúnya La Befana a középkorban még gonosz boszorkány. Később már jóságossá vált, aki kéményen keresztül igyekszik besurranni a házakba. Bár hozzá kell tenni, ő január 5-én érkezik a gyerekekhez, akik zoknit tesznek ki neki a párkányra. Másnap pedig finomságokat találnak a zoknijukban, ellenben a rosszat szenet kapnak.
A legenda szerint úgy tartja, hogy Befana azért január 5-én fut be, mert amikor Gáspár, Menyhért és Boldizsár úton volt a Kisjézushoz, akkor betértek Befanához, aki vendégül látta őket. Másnap a három bölcs meghívta, hogy tartson velük, de nemet mondott, majd később úgy döntött, hogy mégis kíváncsi Jézusra. Csakhogy Befana elkésett, nem találta a bölcseket, de még csak Jézust és ezért próbálja őt megtalálni, vagyis a világot járja, és a gyerekeknek osztogat ajándékot.

 

rejtély misztika
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL