REJTÉLY-MISZTIKA

Különös vérfolt a nyakon - A császári ágyas valóban testőrként született újjá?

Chien Lung, a kínai császárfi beleszeret a gyönyörű Ma Chiába, apja egyik szeretőjébe. Bár ne tenné, hiszen ez az ifjonti hév a lány életébe kerül, és örökre megváltoztatja a leendő császár további sorsát is. 1741-et írunk - a Tiltott Város falai között rengeteg titok és rejtély őrződik.

Ma Chiának meg kell halnia

Az akkori törvények szerint a császár ágyasa tabu minden férfi, még a császár fia számára is. A 25 éves ifjú nem tudja zabolázni vágyait, egyik alkalommal a lány szobájába megy, mögé lopakodik és játékosan befogja a szemét. A megijedt Ma Chia, fésűjét odakapva, sebet ejt a fiú arcán. Anyja kifaggatja fiát a seb felől, így az kénytelen bevallani mindent. A császárné jó érzékkel veszélyt lát a lányban, fia életét, jövőjét félti, rögtön ítélkezik: az incidens okát azon nyomban meg kell szüntetni! Egy eunuchhal megöleti a „bűnös" lányt. A császárt pedig saját szája íze szerint tájékoztatja a történtekről, nyilván a lányra testálva a csábító szerepét.

A testőr nyakán ugyanolyan vérfolt van

Telnek az évek és a képeken is látható Chien Lung nem tudja elfelejteni a szépséges lányt. Időközben ő lesz a császár. Egy napon megdöbbenve tapasztalja, hogy az egyik testőre nyakán egy pontosan akkora, épp ugyanolyan vérfolt van, amilyennek a látványa azóta is kísérti rémálmaiban. Igen, Ma Chia nyakán látott ilyet, amikor vérbe fagyva találta. A császár meg van győződve róla, hogy a szerelme született újjá a testőr testében. Előlépteti, kegyeibe fogadja, elhalmozza ajándékokkal. A palotában megindul a suttogás: vajon Chien Lung homoszexuális?

A kegyenc hatalomra tesz szert

Ho Shen, a különleges kegyben részesített testőr, ennek a megfejthetetlen vonzalomnak a fényében egyre feljebb tör, egyre nagyobb hatalmat kap, a Tiltott Város titkosszolgálatának az irányítója lesz. A hatalom megváltoztatja az embert, vagy épp kibontja természetének árnyoldalait. A hatalommal pénz is jár, így egyre több arany vándorol Ho Shen zsebeibe. Ő ellenőrzi a külföldi kereskedelmet, minden állami üzletkötés felett jogot gyakorol, elképesztő mennyiségű aranyat-ezüstöt halmoz fel megvesztegetésekből.

Ho Shen végzete

Nem csak a kiváltságos helyzete, hanem főként a vagyona miatt gyűlik az irigyei száma. Ám a titokzatos vérfolt szó szerint megmenti a nyakát mindaddig, amíg Chien Lung császár él. A császár halála után azonban eltűnik a védőpajzs, letartóztatják, és kínvallatásnak vetik alá. Kiderül, hogy 42 bankja van, több zálogháza, a palota egyik titkos szobájából pedig valódi kincsesbánya tárult ellenségei szeme elé. A birodalom 10 éves jövedelmének megfelelő összegre lelnek! A halálraítélt kegyencnek csalásai mellett figyelembe veszik az országért tett szolgálatait is, így – ez az enyhítés − önkezével vethet véget életének a feledhetetlen Ma Chia reinkarnációja.

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL