REJTÉLY-MISZTIKA

Senki sem hitt neki, pedig megjósolta szeptember 11-ét

19 év telt a történtek azóta, hogy az Al-Káida terrorszervezet 2001. szemptember 11-én merényletet hajtott végre az Egyesült Államok ellen. 2001-ben a 62 éves Rick Rescorla, a Morgan Stanley Bank biztonsági vezetője volt, aki a Világkereskedelmi Központ déli tornyában dolgozott és nagyon úgy néz ki, hogy előre megjósolta az eseményeket.

Cyril Richard Rescorla Cornwallban született, a kaland lelkületével. Már kiskorától kezdve be akart lépni a katonaságba. A brit hadseregnél szolgált, és amikor csatlakozott az ejtőernyős ezredhez, nevét Rick-re változtatta a Cyril-ből, amelyet utált.

Később a katonai hírszerzésnél szolgált Cipruson. Azt követően a mai Zambia területére került, még mielőtt emigrált az Egyesült Államokba és csatlakozott az Egyesült Államok hadseregéhez.

Az államokban számos munkahelyen dolgozott, mielőtt csatlakozott Morgan Stanley Dean Witterhez. Második feleségével, Susannal élt New Jersey-ben, de gyakran visszatért szülővárosába, Cornwallba, hogy meglátogassa barátait és családját.

Rick Rescorla szentül hitte, hogy Oszama bin Laden sugárhajtású repülőgépekkel fogja megsemmisíteni a World Trade Centert, de senki sem hallgatott rá. Őrültnek hitték.
Hónapokkal a merénylet előtt kidolgozott egy menekülési tervet, amiben a munkatársai nem támogatták, és tulajdonképpen kinevették a lehetséges támadás elképzelése miatt.

A tervének köszönhetően nagyjából 3000 ember életét mentette meg, miután becsapódott az északi toronyba az első repülőgép. Pedig a World Trade Center vezetői azt kérték, hogy a dolgozók maradjanak az irodaházban. Csak úgy menekülhettek meg, hogy Rescorla tervét követték.

Mikor a második repülőgép becsapódott a déli toronyba, a megmenekült emberek beszámolója szerint Rescorla gyorsan és higgadtan kezelte a pánikhelyzetet, és evakuálta a részleget. Azután a férfi visszament az épületbe, hogy megmentse a bentragadt kollégáit és segítsen a sérülteknek, csakhogy ekkor az épület teljesen összeomlott.

Az a mai napig rejtély, hogy Rescorla miként tudhatott a terrortámadásról. Egyesek szerint konkrét információi lehettek, ugyanis éveken keresztül a hadseregnél, majd Cipruson szolgált 1957 és 1960 között egy hírszerzési egységnél szolgált.

Mások szerint abban lehet a válasz, hogy Rescorla túlélte a Világkereskedelmi Központ ellen elkövetett 1993-as autós bomba-támadást, de később azon kevesek közé tartozott, akik felismerték, mennyire kiszolgáltatott lehet a felhőkarcoló egy terrorista atrocitásnak.

Annyira meg volt erről győződve, hogy három havonta elkezdett gyakorlatokat tartani arról, hogyan lehet a lehető leggyorsabban evakuálni az embereket.

A túlélők szerint a nyugalmazott katona figyelmen kívül hagyta felettesei utasítását. Megragadta a mobiltelefonját és walkie-talkie-ját, és módszeresen kiürítette az épület egyes részeit. Utoljára a 10. emeleten látták, amint felfelé haladt, nem sokkal azelőtt, hogy a déli torony 9:59-kor összeomlott. 

Soha nem találták meg a 62 éves férfi holttestét, így 3 héttel a tragédia után halottnak nyilvánították. Számos emlékművet emeltek a tiszteletére.

 

 forrás

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL