REJTÉLY-MISZTIKA

Szex az ősi Hawaiin: 9 arcpirító tény arról, hogy élték meg a szexualitást

Hawaii egy paradicsom, buja zöld tájakkal, gyönyörű strandokkal és közel tökéletes időjárással. Az ókori hawaii kultúra tükrözte a paradicsom eszméjét a szexuális szokásaikban is, amely nyitott és meglehetősen laza erkölcsű volt. Az ókori hawaii szexuális kultúra nagyon különbözött a behatoló nyugatiakétól, mint azt látni fogod!

Ami a nyugatiaknak már akkor idegen volt, az nekik teljesen természetes. Döbbenetes, mennyi mindenben különbözött az az ősi Hawaiin élők szexuális szokásai:

Sokféle kapcsolatot tartottak számon

Az ősi hawaiiak sokféle típusú kapcsolatot tartottak fenn, és legtöbbjüknek saját neve volt a hawaii nyelvben. Volt többes számú kapcsolat (poliamor és poligám), amelyekben a gyermekekért való felelősség megosztott volt. Az azonos neműek házasságait elfogadták a hawaii társadalomban, és aikane-nek hívták őket. Léteztek az ügynevezett "szellem szerelmesei", akiket "kane o ka po" és "wahine o ka po" néven ismertek. A "kane ho'okane" vagy "wahine ho'owahine" elnevezésűek "nem szexuális, de érzelmileg gyengéd" kapcsolatot tartottak fenn.
Azok, akik "megosztottak egy társat vagy egy hosszú távú szeretőt", a "punalua" -nak nevezett kapcsolatban voltak.

 

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL