REJTÉLY-MISZTIKA

Tudtad, hogy a jógával démonokat idézhetsz meg?!

Persze ez csak vicc. Legalábbis nevezzük a tudatlanságot annak. Elvégre rengetegen jógáznak és a hosszú évek alatt inkább arról számoltak be az emberek, hogy mennyivel jobban érzik magukat testileg és lelkileg és nem pedig arról, hogy démonok vették át az uralmat az életük felett. Ám a Hit Gyülekezete vezetője másképp látja ezt a kérdést.

A jóga gyógyítja és regenerálja a testet és a lelket. A keleti vallásfilozófia jól bevált módszere a testi-lelki harmóniánkért felel. Ám Németh Sándor, A Hit Gyülekezete vezetője szerint a jóga nem más, mint a démonok megidézésére szolgáló módszer. Wow. Szerinte a jóga a keleti okkult világnézet része, ami a „démonok tiszteletére rendelt mozgási kultúra”. Nézetei szerint a görögöktől származó sportokban – pl. futás, boksz - nincs semmiféle démonikus erő, illetve démoni forrás, nem úgy, mint a jógában. „Azzal, hogy „a jógaszalonokba járó hölgyek, kisasszonyok, akik nagyon szépek akarnak lenni, nagyon figyelnek külsejükre, hatalmas pénzeket költenek el”. – tette hozzá Németh. (Valahogy így kezdődhettek a boszorkány üldözések is. A fránya nők képesek pénzért lepaktálni az ördöggel a szépségért, majd mindenféle nyakatekert pózban imádják.) Lényeg, ami lényeg, jógázás közben kapcsolatba kerülsz a gonosz szellemekkel és testedet a gonosz erőknek áldozod. Szerinte. Meg a jógaellenes keresztények szerint, mivel ez a balhé sem új keletű. Időről-időre megpróbálják lehúzni a jógát.

Persze Németh azon is meg volt döbbenve, hogy képesek a keresztény nők is jógára adni a fejüket. Csakhogy a jógának semmi köze a valláshoz. Nyugaton elsősorban mozgásforma, és kevesen járják a hozzátartozó filozófiai – véletlenül sem vallási! - utat.

kép: youtube.com

Természetesen a jógaoktatók és a jógatársadalom tagjai – kapásból az 1,4 milliárd fős indiai nép - fel vannak háborodva és cáfolják, hogy a jógának bármi köze lenne az okkultizmushoz, pláne a démonokhoz. A jógában önmagunkat, nem pedig a démonokat találjuk meg. Valószínűleg az zavarhatta meg a vezetőt – ahogy esetleg más kívülállókat is - hogy túlságosan rituálisnak tűnik, mintha egy csapat szektás hajbókolva akarna megidézni valami sötét erőt. És akkor, ha még jóga közben mindenféle energia felszabadításról esik, hajlamosak azt hinni, hogy sötét, démoni energiákról van szó. Ezt a következőkkel próbálta alátámasztani: „a legprimitívebb, barbárabb törzseknél is látni, hogy a démonok megidézése mozgás által történik, és a mozgáskultúra sosem független a természetfölötti tartalomtól.”

A jóga valóban energiát szabadít fel, de pozitív, test és lélekfrissítő energiát és emellett számos előnnyel is rendelkezik:

• Oldja a stresszt.

• Kalóriát lehet vele égetni. Amikor jógázni mész, 200-600 kalóriát is elégethetsz az órán.

• Segít az álmatlanságon.

• Kedélyjavító hatású.

• Intelligensebb leszel tőle. Egy kutatás szerint a jóga hozzájárul ahhoz, hogy az agyműködés fokozódjon.

• Csökkenti a menstruációs fájdalmat.

• Segíthet az inkontinencián. Egy másik tanulmány szerint a jóga javítja a vizeletvisszatartást.

Ez természetesen korán sem az összes érv a jóga mellett.

Talán te is jógázol, de jó eséllyel van egy ismerősöd, aki jógázik és magad is megfigyelhetted, hogy nem igazán van hátránya a jógának. Természetesen mindenki döntse el maga, hogy ezek után kíván-e jógázni vagy sem, de egy biztosnak látszik: aligha lehet ezzel az ártalmatlan, békés, elme elcsendesítő mozgási formával démonokat idézni.
 

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL