Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
SZÉPSÉG

A haj szépsége a hajmosásnál kezdődik

Szerző:
Szabó Anna
Mindegy, hogy hosszú hajad van, vagy rövid, festett, vagy a saját természetes árnyalatoddal büszkélkedsz... Ha azt szeretnéd, hogy a hajad egészséges, ragyogó ugyanakkor könnyen kezelhető legyen, foglalkoznod kell vele. Kezdd mindjárt a hajmosással!

Ha nem is úgy tűnik, a haj szépségét leginkább a legegyszerűbb dolgok befolyásolják – például a hajmosás. Ez egy olyan banális lépés, hogy a nők többsége lebecsüli. Az eredménye így természetesen nem is ér sokat és nem javít rajta a legjobb vágás, vagy fényes ragyogású lakk sem. A hajmosás valami hasonló, mint az arcbőr ápolásánál a tisztítás és sminkeltávolítás.

Röviden, mosás nélkül a további kényeztetés és szépítés hatástalan és gyakran felesleges.
Arról, hogy hogyan lehet egy olyan alapvető dolgot, mint a hajmosás, jobban végezni, Tisch Adéllal, a NIVEA hajápolási szakértőjével beszélgettünk. Kezdj velünk együtt a megszokott rituáléd felülvizsgálatába, és hagyd, hogy meglepjen az eredmény – ettől a pillanattól kezdve biztosan elégedett leszel a hajaddal!

A helyes hajmosás tízparancsolata:

{KEPGALERIA}

4. Az öblítés tudománya

Ennél a lépésnél ne takarékoskodj a vízzel! Mosás előtt a hajat áztasd át meleg vízzel. A haj struktúrája ettől megnyílik és a szennyeződések (por, styling készítmények maradványai, stb.) is könnyebben kimosódnak. Ez egy egyszerű lépés, amely egyúttal csökkenti a samponszükségletet is. Ennek megfelelően az öblítésre és az ápoló anyagok kimosására is szánj akár háromszor több időt, mint a hajmosásra. A kozmetikumok maradványai terhelik a hajat, és így gyorsabban lelapulnak a hajszálak, a frizurád pedig elveszíti természetesen dús megjelenését. A tiszta haj onnan ismerhető fel, hogy, hogy mosást követően érintésre érdes, horzsol és mintha nyikorogna.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL