SZÉPSÉG

Ritkuló haj, törésre hajlamos körmök és száraz bőr? - Ez a gyakori hiányosság lehet az oka!

Tükröm, tükröm, mondd meg nékem… hogy mi?! A szépségápolási rutinod nem működik úgy, mint azelőtt. Talán már nem olyan sugárzó a bőröd, vagy másképp néznek ki a hajtincseid. Ezek a változások a pajzsmirigyed változására utalhatnak, különösen akkor, ha elmúltál 35.

Amint belépünk a perimenopauzás időszakba, a hormonháztartásunk könnyen felborulhat. Ez szabadjára engedheti a pusztítást, mely a hajunktól kezdve, a bőrünkön át, a súlyunkra is hatással lehet. Ennek oka az, hogy több hormon alultermelődik a szervezetünkben amiatt, mert a pajzsmirigyünkkel problémák adódnak.

Talán ezek a szépségbeli tünetek azok, amelyeket elsőre észreveszünk, de valószínűleg ezeket kell a legkevésbé komolyan venni. Szerencsére a lassú pajzsmirigy tünetei könnyen felismerhetők. Lássuk, hogyan!
 

Szépségkatasztrófa: hajhullás

A perimenopauzás időszakban a hajhullás leggyakoribb oka a pajzsmirigy alulműködés. Német kutatók azt állítják, hogy a pajzsmirigy hormonjai létszükségletűek ahhoz, hogy az úgynevezett keratinociták, melyek a haj szerkezetéért és növekedéséért felelősek, megfelelően működhessenek.

A megoldás: A mentában található mentol stimulálja a fejbőr vérkeringését, így segíti a hajhagymák működését is. Hogyan használd? Áztass 4 mentolos teafiltert 3 csésze forró vízbe. Ha kihűlt, öntsd a hajadra, és masszírozd bele a fejbőrödbe. Hagyd hatni 5 percig, majd öblítsd ki. Ismételd meg heti kétszer, és egy hónap múlva látható eredményt kapsz.
 

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL