SZEX, SZERELEM

Az "ellentétek vonzzák egymást" kapcsolatok előnyei és hátrányai - Mégis ez kellene a hosszú távú kapcsolathoz?

 Sokat hallani egyes párok szájából ezt a mondást, akik arra esküsznek, annál jobb a kapcsolatuk, minél inkább különbözőek. Vajon tényleg így lenne? Egy kis különbözőség valóban minden kapcsolattal jót tehet hosszú távon? Lássuk mik az előnyei és hátrányai!

Előny, mert felek nem olvadnak össze és oltják ki egymást

Az előbb leírtakkal szemben az ellentétes párok előnye, hogy képesek erős csapatként dolgozni minden élethelyzetben, mert képesek az eltérő, ám a legjobb tulajdonságaikat elővenni. Vagyis az ellentét akár egyensúlyt is biztosíthat a kapcsolatban, mert ami hiányzik az egyikből, azt a másik kompenzálja. Márpedig a kiegyensúlyozásának képessége egyik legfontosabb kulcsa a sikeres, hosszú távú párkapcsolatnak.

Jó példa erre, hogy az a fél, aki rendszerető, képes kiegyensúlyozni azt, aki meg mindent szanaszéjjel hagy és egy két lábon járó káosz gyáros.
Ugyanilyen jó példa erre, hogy a spórolós képes visszafogni a költekezőst vagy a megfontolt a meggondolatlant egy váratlan lépéstől. Gondoljunk csak bele, mi történne azokban az esetekben, ahol mindkét fél egyforma lenne.
De nem csak ilyen tekintetben lenne kellemetlen, hanem jusson eszünkbe a két tojás effektus. Amikor már a két fél tökéletesen kiismerte egymást, minden tekintetben egyformák, és már nem tudnak egymásnak újat mutatni vagy kitűnni a másik szemében, annyira azonosak. Vannak, akik pont erre vágynak, de a többségnek az unalmat és megszokottság érzetet ígér, ami miatt ellaposodik a kapcsolatuk.

 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL