Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
SZÓRAKOZÁS

A főzés sötét oldala- természetes fekete csirke

Szerző:
Szabó Anna
Tudtad, hogy létezik fekete csirke? És nem úgy értem, hogy sötét tollai vannak, hanem fekete a bőre, a csontja és még a belső szervei is. Sok fajta fekete csirke van a világon, főleg Ázsiában, de a legnépszerűbb mind közül a kínai Silkie.

A Silkie-k gyönyörű madarak, bolyhos tollazattal, ami olyan, mintha selyem lenne, de a bolyhos tollpihe alatt már kevésbé vonzóak. Bőrük sötétkék, a húsuk pedig sötét bézs színű, csontjaik és a belső szerveik koromfeketék. Bár nyugaton a Silkie díszmadár, Kínában nagyszerű ételnek tartják. „Wu gu ji” vagy „fekete csontú csirke” a neve, a Silki gyógyszernek is számít a 7-8. század óta.

A kínai nők szülés után fogyasztják, hogy energiát nyerjenek belőle, de jó hatása van a jin-re a vérre, tüdőre és gyomorra. Ritkán szokták sütve fogyasztani. A kínaiak leginkább borostyánsárga húslevest csinálnak belőle, ginzenggel, szárított gojibogyóval és jojobával.

 

{KEPGALERIA}

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL