Sajnos napjainkban a szintetikus alapanyagú szörpök vették át helyüket, pedig a friss gyümölcs- és zöldséglevek az ember számára nélkülözhetetlen vitaminokat tartalmaznak.
Ez a könyv ahhoz kíván segítséget nyújtani, hogy a receptek alapján Ön is elkészíthesse ezeket az italokat, krémeket, hogy azután megízlelhesse és egészséggel fogyaszthassa.
Az egyes orvosi szaklapok, az USA Egészségügyi Minisztériuma, az Egészséges Amerikáért 2000 Alapítvány, a Nemzeti Rákkutató Intézet és az egyes táplálkozástudománnyal foglalkozó szervezetek egyaránt azt hangsúlyozzák, hogy lehetőleg minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk. Mindössze az a bökkenő, hogy nem fogadjuk meg a tanácsaikat.
Manapság már köztudott, hogy a narancsvörös színű zöldségek gazdagok karotinoidokban, amiket sokan rákmegelőző anyagoknak tartanak. Az is ismert, hogy a citrusfélék bővelkednek C-vitaminban és bioflavonoidokban, amelyek fontos immunrendszer-erősítő tápanyagok.
Továbbá az is köztudott ténynek számít, hogy a sötétzöld levelű zöldségeknek magas a folsav-tartalmuk. A folsav alapvető fontosságú a vörösvértest-termeléshez és az idegrendszer megfelelő működéséhez. Sajnos az emberek túlnyomó többsége ezekből a zöldségekből és gyümölcsökből a szakemberek által ajánlott napi mennyiségnek még a negyedét sem fogyasztja el. Pedig a közegészségügyi aktivisták erőfeszítései csak akkor hozhatnak eredményt, ha ezeket a fontos élelmiszereket beépítjük étrendünkbe.
Ebben segíti az olvasót Cherie Calbom és Maureen Keane könyve, a Lékönyv 2, amelyből könnyedén elsajátíthatjuk a lékészítés rejtelmeit. A számtalan ízletes, tápanyagokban bővelkedő italt bárki beépítheti étrendjébe, így még azok is biztosíthatják a szervezetük számára szükséges tápanyagbevitelt, akik ódzkodnak a gyümölcsök és zöldségek fogyasztásától.
A szerzők először kifejtik, hogy mennyire fontos szerepet játszanak az ivólevek a kiegyensúlyozott táplálkozásban. Ezt követően megismerkedhetünk az egyes ivólevek betegségmegelőző, illetve gyógyulást elősegítő hatásaival. Végül több tucat ivólé receptjét ismerhetjük meg, melyekkel tetszés szerint javíthatunk egészségi állapotunkon, ha okosan válogathatunk a számos zöldség és gyümölcs között.
Cherie Calbom és Maureen Keane mindvégig nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy friss termékeket fogyasszunk, és kerüljünk mindent, ami mesterséges. Ez összhangban áll a legújabb táplálkozástudományi eredményekkel, miszerint minél kevésbé dolgozzuk fel ételeinket, annál több hasznosítható tápanyag marad bennük.
2* 2.498 Ft
OLVASS TOVÁBB!
Érkezik a Temu konkurens Amerikában, itt az Amazon Haul
Minden 20 dollár alatt lesz....
SZÓRAKOZÁSNilu27: Az új csillag a hiperautók világában
Egy új játékos lépett a hiperautók exkluzív piacára, és lenyűgöző debütálásával minden szem rá szegeződik. A Nilu27 nem csupán ...
SZÓRAKOZÁSErről a furcsa hobbiról még bizonyára nem hallottál: kik és miért szeretnek "larpolni"?
A larp, vagyis élőszereplős szerepjáték nem a közönség szórakoztatásáról szól, hanem arról, hogy magadnak teremts élményt....
Techno-buli is jár a dolgozóknak a Berlin melletti Tesla-gyárban
A Tesla gyárban technoclub is működik....
SZÓRAKOZÁSFelejtsd el a petrezselyemárulást! Lánybúcsú programok Budapesten
A lánybúcsú jó eséllyel az utolsó alkalom, amikor egy menyasszony még hajadonként, önfeledten jól érezheti magát barátnőivel. Hisze...
SZÓRAKOZÁS10 híresség, akiknek valódi nevétől sokkos állapotba kerülsz
Egy német kisváros iskolai tanára úgy döntött, hogy becenevet ad tanítványának. A becenév végül a jövő egyik sztárjának - a Scoot...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK