Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
SZÓRAKOZÁS

Szakácskönyvek ügyefogyottaknak és konyhatündéreknek

Szerző:
Szabó Anna
Elfog a pánik, ha főznöd kell? Vedd magadhoz összeállításunkból az egyik könyvet, ragadj fakanalat, és meglátod igazi ínyencségek teremnek majd a konyhaasztalon.
 
Több száz ízes házi recept

Tudtad, hogy ha a rétestészta gyúrásakor a végén az asztalhoz csapdossa a tésztát, hamarabb összeáll? Mi is mesterszakácsunktól hallottuk, aki az olvasók által eddig beküldött több ezer recept közül összeválogatta, kipróbálta és könyvbe rendezte a 300 legízletesebb ételt és legcsábítóbb édességet. Minden évszakra hatvan-hatvan házi ételt kínál a könyv, s mindegyik végén olvashatod szakácsunk véleményét, ötleteit az elkészítéséhez.


Ezenkívül bebizonyítjuk, hogy a legegyszerűbb hétköznapi fogásból is kis fantáziával fejedelmi étket varázsolhatsz az asztalra – ezért sokféleképpen variáljuk a fánkot, a lepényt, a gombócot, a palacsintát, a halat és a káposztát.

Minden könyvhöz egy CD van ajándékba, hogy élvezetesebben teljen az idő főzés közben: Gerald Durrell Családom és egyéb állatfajták című, szellemes regényéből Szacsvay László olvas fel részleteket.

3 500 Ft

 

Csőben sült és rakott finomságok - Francia konyha remekei

A szendvicsek és bruschetták nagyszerű megoldást kínálnak egy-egy gyors étkezés alkalmával, és a jó hangulatú, nyáresti baráti összejöveteleken.

1 990 Ft

 

Larousse: Az egészséges és ínyenc konyha

Larousse nagy szakértelemmel összeállított szakácskönyvének segítségével Ön megtalálja a táplálkozás tökéletes egyensúlyát, a főzés és étkezés örömét.

Egyértelmű és pontos magyarázatokat talál a könyvben, hogy kiegyensúlyozottá tehesse étrendjét.

A kötet 370 könnyű és ízletes fogást tartalmaz.

5 990 Ft

 

Williams – Sonoma: Ünnepi étkek

Ki ne szeretné emlékezetesebbé tenni az ünnepi ebédeket, vacsorákat? Ha végiglapozzuk ezt a könyvet, nem is kell sokáig törni a fejünket.

Amennyiben szüretkor pikánsan fűszerezett, egzotikus joghurtos pácban érlelt ürücombot szolgálunk fel grillezett padlizsánnal és édes koktélparadicsom-mártással, vagy egy kettesben tervezett romantikus vacsorán osztrigát kínálunk csípős mandarinmártással, s befejezésül, megkoronázva a lakomát csokoládékrémet kandírozott rózsaszirommal, egészen biztos, hogy örömet szerzünk vele. Teadélutánra készíthetünk paradicsomos, mozzarellás szendvicset és gyömbéres, narancsos madeleine-t, míg karácsonyestére endíviasalátát édesköménnyel és dióval, hozzá pedig borsos-mustáros rostélyost.

Joyce Goldstein, a híres séf és tanár, ünnepi menüjavaslataival gazdagítja gasztronómiai jártasságunkat. Útmutatásai alapján játszva urai leszünk a konyhának, és ötletei nyomán stílusossá tehetünk minden összejövetelt. Nem csupán a recepteket, de a díszítésre vonatkozó elképzeléseket is látványos, színes fotók szemléltetik.

Chuck Williams az ünnepi összejövetelek zökkenőmentes megszervezéséhez szolgál számos jó tanáccsal, kezdve a vendégek meghívásától, az italválaszték összeállításától egészen addig, hogy mely ételek készíthetők el előre. Külön fejezeteket szentel az alaprecepteknek, a húsok sütésének, darabolásának, szeletelésének. Lépésről lépésre vezeti be az olvasót a terítés, a szalvétahajtogatás és a virágos asztaldíszítés rejtelmeibe, illusztrált szójegyzékben ismerteti a főzéssel, sütéssel kapcsolatos fogalmakat és ügyes fortélyokat.

5 990 Ft

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL