UTAZÁS

13 rejtélyes sziget, mely hátborzongató erőkkel bír – Ismerd meg a történetüket

Hogyan képzelsz el egy titokzatos trópusi szigetet? Rejtélyek, rengeteg kincs és trópusi gyümölcsök? Vajon mennyire lenne szórakoztató, ha ezen a szigeten mondjuk egy elhagyott kórház állna, vagy éppen veszedelmes vadvilág uralná? Íme, 13 sziget, amiket titok övez, és csak a legbátrabbaknak – vagy még nekik sem – ajánlott felfedezni.

Hátborzongató erőkkel bír ez a 13 rejtélyes sziget: 

Csatahajó-sziget, Japán

Hivatalosan Hashima-szigetnek hívják, és Nagaszakitól 14 kilométerre található. Manapság a sziget elhagyatott, de épületei és falai még állnak. Először tenger alatti szénlelőhelyei miatt lett híres. A lelőhelyet 1810-ben fedezték fel, 1890-ben pedig a szigetet Mitsubishi Goshi Kaisha megvette, és ezzel elkezdődtek a komolyabb építkezések. Lakótömbök, egy iskola, óvoda, kórház, városháza, klub, mozi, közös fürdő, úszómedence és sok más dolog is épült az itt lakók számára.

Az 1930-es évektől kezdve a második világháború végéig kínai és koreai rabokat dolgoztattak itt rendkívül nehéz körülmények között. Sokan meghaltak a balesetek, a kimerültség és az alultápláltság miatt. 1974-ben. Amikor a szenet elkezdte felváltani a petróleum, a bányák bezártak, és az ittenieknek el kellett hagyniuk otthonukat. Hosszú időn át senki sem léphetett be ide, ha csak nem akarta, hogy kitoloncolják az országból. A sziget most az UNESCO Világörökségi listáján szerepel, és a világ minden tájáról fogad látogatókat.

 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL