UTAZÁS

Varázslatos fotókon a világ leghosszabb hídjai – Ezt ne hagyd ki!

A híd elsősorban két terület összekötésére épül egy folyó, vagy szurdok fölött. Sok városban azonban hidak a legfontosabb turisztikai látványosságok közé tartoznak, akár a szépségük, akár a hosszúságuk miatt. Ezek közül mutatunk most néhányat!

Ha építészeti drágaköveket keresel, akkor mindenképpen érdemes meglátogatni azokat az országokat, ahol ezek a hidak találhatók. Biztos lehetsz benne, hogy ezek a fenséges építmények több mint lenyűgözők! Tehát vessünk egy pillantást ezekre a pompás hidakra, és néhányat (ha nem az összeset) írjuk fel a bakancslistánkra.

Danyang-Kunshan Grand Bridge, Kína

Ezzel a híddal befejeződik a Peking-Sanghaj vasút hidjainak felsorolása. Ez a híd több mint 164 kilométer. A négy nagy híd együttesen több mint 400 kilométer hosszúságú. Amikor 2010-ben elkészült, automatikusan a világ leghosszabb hidjává vált, és továbbra is szerepel a Guinness Világrekord-könyvében.
A Danyang-Kunshan Grand Bridge párhuzamos a Jangce-folyóval. Ez azt jelenti, hogy a vonat utasai élvezhetik a csatornák és a rizsföldek kilátását. Ráadásul az út egy pontján 9 km-en keresztül keresztezi a Yangcheng-tót. Ez olyan látvány, amelyet nem szabad kihagyni.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL