ÁLLATI CIKUSÁGOK

8 tipp, hogy még idejében felfedezd házi kedvenced betegségét

Sokunk el sem tudja képzelni az életét a házi kedvence nélkül, annak érdekében viszont, hogy hosszú éveken keresztül élvezhessük társaságukat, rendszeresen ellenőrizni kell, hogy egészségesek-e. Néha észre sem vesszük a bajt, csak amikor már bekövetkezett.

Ebben a listában összeszedtünk olyan egyszerű ellenőrzéseket, amiket otthon is elvégezhetsz, és a rendszeres állatorvosi kontrollal kiegészülve megelőzhetik, hogy idő előtt búcsút kelljen mondanod négylábú társadnak.

3. Ellenőrizd a látását

Leggyakrabban kedvencük látásával kapcsolatos problémák miatt fordulnak a gazdik az állatorvoshoz. A cicáknak ritkábban kell ilyenektől tartaniuk, ők ugyanis nagyrészt házon kívül élnek, ami jelentősen csökkenti a szem sérülését vagy az azt érő fertőzést. Ezek rendkívül súlyosak is lehetnek, sőt, vakságot is okozhatnak, ezért elengedhetetlenül fontos, hogy rendszeresen ellenőrizd négylábú barátod látását. Ha úgy veszed észre, hogy valami belement a szemébe, tisztítsd ki, és a fertőzés legkisebb jelekor vidd el az állatorvoshoz.

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL