GASZTRO

Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!

Szerző:
Szabó Anna
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet.

A "Nature Food" című szaklapban megjelent tanulmány szerint az akvakultúrából származó lazacfilé kevesebb tápanyagot tartalmaz, például kalciumot, jódot, vasat, B12-vitamint, A-vitamint és omega 3-at. Ennek oka, hogy a tenyésztett halakat mással etetik, mint a természetes közegükben, így hiányoznak belőlük a vadon élő táplálékukból származó tápanyagok.

A kutatók tanácsa? Együk azt, amit a lazacok a vadonban! Olyan kis vadon élő halakra támaszkodnak, mint a makréla, a szardella és a hering. Az átállás a tanulmány szerint a környezetünknek is jobbat tesz.

 

lazac vad étel tápanyag
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL