Hozzávalók:
25dkg málna
1 liter vaníliafagylalt
2,5dl tejszín
Málna a díszítéshez
Elkészítése:
1. Pürésítsd a málnát, keverd össze a felvert tejszínnel, majd fél órára tedd hűtőbe. Ezután egy folpack fóliával kibélelt formába adagold a vaníliafagylalt.
2. A gombócok közé öntsd a tejszínes, málnás keveréket. Egy villával kissé keverd össze, hogy márványos legyen, majd egy éjszakára helyezd mélyhűtőbe.
3. Borítsd behűtött tálra. Spriccelj rá tejszínhabot, és friss málna darabokkal megszórva tálald.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK