Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Joghurtos áfonyafagylalt

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

25dkg friss, vagy aszalt áfonya
1-2 teáskanál citromlé
15dkg cukor (ha aszalt gyümölcsöt használsz, 10dkg cukor is elég)
40-50dkg natúr joghurt, esetleg fele-fele arányban natúr és áfonyás vagy erdei gyümölcsös

 

Elkészítése:

1. Ha friss áfonyából készíted a fagylaltot, mosd meg és egy kis serpenyőben melegítsd fel a cukorral, míg levet ereszt, majd szűrd át.

2. Az aszalt gyümölcsöt aprítógépben a cukorral és kevéske langyos vízzel, esetleg rummal, vagy vodkával összedolgozzuk, majd kicsit állni hagyjuk.

3. A gyümölcshöz add hozzá a joghurtot, a citromlevet és egy órára tedd be a hűtőbe. Dúsíthatod keksz- vagy piskótamorzsával.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL