Hozzávalók:
25dkg friss, vagy aszalt áfonya
1-2 teáskanál citromlé
15dkg cukor (ha aszalt gyümölcsöt használsz, 10dkg cukor is elég)
40-50dkg natúr joghurt, esetleg fele-fele arányban natúr és áfonyás vagy erdei gyümölcsös
Elkészítése:
1. Ha friss áfonyából készíted a fagylaltot, mosd meg és egy kis serpenyőben melegítsd fel a cukorral, míg levet ereszt, majd szűrd át.
2. Az aszalt gyümölcsöt aprítógépben a cukorral és kevéske langyos vízzel, esetleg rummal, vagy vodkával összedolgozzuk, majd kicsit állni hagyjuk.
3. A gyümölcshöz add hozzá a joghurtot, a citromlevet és egy órára tedd be a hűtőbe. Dúsíthatod keksz- vagy piskótamorzsával.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK