Hozzávalók:
25dkg friss, vagy aszalt áfonya
1-2 teáskanál citromlé
15dkg cukor (ha aszalt gyümölcsöt használsz, 10dkg cukor is elég)
40-50dkg natúr joghurt, esetleg fele-fele arányban natúr és áfonyás vagy erdei gyümölcsös
Elkészítése:
1. Ha friss áfonyából készíted a fagylaltot, mosd meg és egy kis serpenyőben melegítsd fel a cukorral, míg levet ereszt, majd szűrd át.
2. Az aszalt gyümölcsöt aprítógépben a cukorral és kevéske langyos vízzel, esetleg rummal, vagy vodkával összedolgozzuk, majd kicsit állni hagyjuk.
3. A gyümölcshöz add hozzá a joghurtot, a citromlevet és egy órára tedd be a hűtőbe. Dúsíthatod keksz- vagy piskótamorzsával.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK