Hozzávalók
1 kg liszt
1 kocka élesztő
6 dl tej
2 dl kefir
só
Elkészítés
Morzsold el az élesztőt a lisztben és add hozzá a többi hozzávalót. Gyúrd össze alaposan, majd műanyag tálba téve, lefedve tedd a hűtőbe. Nem baj, ha pihen ott 1-2 órát.
Melegítsd elő az olajat és egy kanállal szedj ki belőle nagyjából akkora darabokat, mint egy barack, és kézzel nyújtogasd szét jó vékonyra. A kanál és a kezed legyen olajos, miközben a szaggatást és a nyújtogatást végzed. Fontos a kellő vékonyság is, mert valójában az olajban fog megkelni a tészta, és ha vastagra hagyod, akkor nyers maradhat a belseje.
Tedd a forró olajba és mindkét oldalát süsd át.
A maradék tészta mehet vissza a hűtőbe, jó lesz legközelebb is, ha szükség van rá. 1 hétig is eláll.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK