FOGYÓKÚRA

A Hold diétája

Szerző:
Szabó Anna
Ha már több fogyókúrát is kipróbáltál, de egyikkel sem sikerült tartósan és látványosan fogynod, nem biztos, hogy az akaraterőddel van a baj. A sikertelenség oka lehet a rossz időzítés is.

 

Ez a diéta a holdfázisokat veszi alapul, hiszen kutatások bizonyítják, hogy a Hold működése befolyással van a táplálkozásra és az emésztésre. A holdfázisokon kívül azt is figyelembe veszi, hogy a Hold melyik napon, melyik állatövi jegyben tartózkodik.


A Holdfázisok


Ha valaki minden nap, minden héten, minden hónapban közel ugyanúgy táplálkozik, akkor azt fogja tapasztalni, hogy növő hold idején a súlya egy-két kilóval gyarapodik, a fogyó hold idején pedig csökken. Ebből kiindulva a fogyókúra fogyó hold idején a legeredményesebb. Érdemes nyomon követni a Hold járását, és tudatosan alkalmazkodni a szervezet igényeihez.

1. Újhold
A megújulás időszaka, méregtelenítésre nagyon alkalmas. Ilyenkor a káros szokásoktól is könnyebb megszabadulni.
2. Növő hold
A szervezet felépít, energiát tárol, erőt gyűjt. Pihenésre, nyugalomra van szüksége.
3. Telihold
Ekkor szinte kirobbanó az energia, a szenvedélyeknek is nehéz korlátot szabni.
4. Fogyó hold
Az előző fázisokban felhalmozott energiát most adja le a szervezet. Ilyenkor elenged, szárít, aktivitásra késztet. A fogyasztó, zsíroldó kúrák, tisztító kezelések időszaka ez.

 

Melyik csillagjegyben áll a Hold?


Ha azt is tudod, melyik csillagjegyben áll a Hold, akkor azt is pontosan tudni fogod, hogy a szervezet mit épít be éppen, és mire nincsen szüksége.

1. Tűz
Amikor a Kosban, Oroszlánban, vagy Nyilasban tartózkodik, akkor a szervezet fehérjeigénye kerül előtérbe.
2. Föld
Amikor a Bika, Szűz, Bak csillagképben jár, akkor a szervezet különféle ásványi anyagok iránti igénye nő.
3. Levegő
Amikor az Ikrekben, a Mérlegben vagy a Vízöntőben jár, akkor az olaj- és zsírigényünk emelkedik.
4. Víz
Amikor a Rákban, Halakban, Skorpióban van, a szervezet szénhidrát igénye jelentősen növekszik.

 

A 7 napos kúra


A Luna-diéta hét napos szakaszokból áll, és ezek a szakaszok hosszú ideig ismételhetők, egészen addig, amíg a vágyott súlyt el nem érjük. Az étrend mindent tartalmaz, amire a szervezetnek szüksége van: fehérjét, szénhidrátot, zsiradékot, minden lényeges vitamint és ásványi anyagot. Naponta 600-1200 kcal kalóriát ír elő, ami a két hét során átlag 800 kalóriát tesz ki, mégsem leszel éhes. Az azonban megtörténhet, hogy az első két-három napban a közérzeted átmenetileg rosszabb lesz, de amikor már hozzászokik a szervezeted a változáshoz, akkor már sokkal jobban fogod magad érezni. Látványos lesz az eredmény, ha úgy irányítod a fogyókúrát, hogy akkorra essen a húsnap, illetve a gyümölcsnap, amikor a Hold tüzes csillagjegyben (Kos, Oroszlán, Nyilas) vonul, keresztül. A léböjt és a tésztanap vizes jegyekben (Rák, Skorpió, Halak) Hol idején, a zöldségnap pedig földjegyekben (Bika, Szűz, Bak) járó Hold idején a leghatásosabb.


Alapszabályok


1. Minden reggel igyál meg egy pohár langyos vizet. Ez beindítja az emésztést.
2. Délig csak friss gyümölcsöt egyél.
3. Tízórai és uzsonna 1-1-doboz kefir, vagy 0%-os gyümölcsjoghurt.
4. Az ebéd és a vacsora mindig ugyanaz legyen.

1. nap
„Előkészítés”


A szervezet előkészítése böjttel, amikor a nap folyamán kétóránként 2-3-dl rostban gazdag préselt gyümölcs-és zöldséglevet kell inni. Az ebéd és a vacsora sós vízben főtt zöldség fűszernövényekkel ízesítve.

2. nap
„Gyümölcsnap”


Egyél másfél kg friss gyümölcsöt három részre elosztva. Délben és este a gyümölcssalátába kerülhet néhány kocka zsírszegény sajt, vagy némi sovány túró.

3. nap
„Zöldség”

Ebédre és vacsorára párolt, grillezett sárgarépa, illetve héjában főtt burgonya. Lencse vagy bab is fogyasztható, de mértékkel és sok salátával. A cékla kipréselve éppúgy fogyasztható, mint salátának. A zöldségből pedig ízletes leves is főzhető.

4. nap
„Hús”


Pulyka vagy csirke grillezve, párolva sok zöldséggel. Ezen a napon a tízórai és az uzsonna lehet egy-egy főtt tojás, vagy 5-8-dgg sajt.

5. nap
„Tészta”


Az ebéd és a vacsora lehet paradicsomos vagy ananászos pizza, vagy főtt tészta zöldséggel.

6. nap
„”Rizs”


Zöldséges vagy gombás rizottó.

7. nap
„Hal”


Bármilyen tengeri herkentyű lehet párolva, sütve, grillezve. A köret zöldség legyen.








{ADVENT2009}
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL