FÉSZEK

7 szobanövény ötlet a téli depresszió ellen

Kint mínusz fokok vannak, délután hamar sötétedik, és a fagyos szelek is mind hozzájárulnak a rossz hangulatodhoz. Télen gyakran vagyunk lelombozottak, szomorúak. Tudósok szerint néhány szobanövény segít elűzni a téli kedvtelenséget, ezért mutatunk 7 ötletet, ami segíthet elűzni a téli depressziót!

.

Csempészd be a tavasz szellemét a lakásba

Tavasszal a megváltozott időjárás nagyon boldoggá tesz minket. Így ahhoz, hogy növeljük a boldogságunkat télen, miért nem teszünk tavaszi növényeket a lakásba? A tudósok azt is kimutatták, hogy az olyan apró dekorációk, amikbe a növényedet tartod, szintén növelhetik a boldogság érzését.

Vegyük például az alokáziát (más néven ördöglevél). A csodaszép szív alakú leveleket órákon keresztül tudnánk bámulni. Hangulatos lesz tőle a szoba, és átvarázsolja az egész teret. Az ördöglevél az igényesebb növények közé tartozik. Fontos tudni, hogy meghal huzatos, napos ablakpárkányon. Erős, szűrt napfényben érzi jól magát, olyan 15-20 fok között. Ezenkívül a folyamatos párásítás kötelező, mivel télen nagyon száraz tud lenni a levegő.


Tipp: A kakassarkantyúval ellentétben, sok növény, közülük az alokázia is mérgező hatással lehet a háziállatokra, ha megeszik. Erre mindenképp érdemes odafigyelni!
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL