Ünnepelni az egyik legjobb dolog a világon - legyen szó születésnapról, karácsonyról, húsvétról vagy bármilyen jeles alkalomról. Mert akkor felerősödik a család jelentősége, energiával töltenek fel a szeretetteljes pillanatok. Ennek pedig elmaradhatatlan része a jóízű lakmározás, a finomabbnál finomabb sütemények, torták, desszertek. Azonban fájó válaszút elé kerülnek azok, akik tudatosan táplálkoznak, netán ételallergia, esetleg betegség miatt nem fogyasztatnak bizonyos élelmiszereket: lemondás vagy felszabadult ünneplés? Nekik nyújt megoldást az Ünnepelj és fogyj! című receptkönyv. A könyvben szereplő desszertek csökkentett szénhidráttartalmúak, melyek közül számos laktóz- és gluténmentes is. A leírások mellett kalóriaértékek, szénhidrát-, glutén- és laktóz mennyiség is található azért, hogy ne kelljen a lemondás vagy felszabadult ünneplés között választani.
Hozzávalók
Tésztához - 1 db tojásfehérje, 100 g darált mandula, 50 g reszelt étcsokoládé, 25 g WEIDER vaníliás vegán fehérje, 100 g eritrit, 1 tasak vaníliás xilit, 1 késkegynyi sütőpor, 1 csipetnyi Himalája só, 3 tk reszelt KOTÁNYI csillagánizs, 1 ek MEGGLE laktózmentes tejszín
Mázhoz - 100 g étcsokoládé, 1 tk őrölt ánizs, 1 ek napraforgóolaj
Elkészítés
A tepsit kibéleljük sütőpapírral és előmelegítjük a sütőt. Egy nyújtódeszkát meghintünk kb. 75 g eritrittel. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Olyan keményre kell verni, hogy egy késsel ejtett vágás szemmel látható maradjon. Összekeverjük a maradék hozzávalókat, és egynemű tésztává gyúrjuk. A tésztát a gyúródeszkán 1/2 cm vastagra nyújtjuk, egy éles késsel tetszőleges négyzet vagy téglalap formájú darabokra vágjuk, és a tepsibe tesszük. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és kb. 10 percig sütjük a süteményt. (Alsó és felső sütés: kb 200 °C, légkeveréses: kb. 180 °C, gáz: 3-4. fokozat.) A sütést követően a tészta még puha, kihűlve válik ropogóssá. A csokoládét durva darabokra aprítjuk, az ánizzsal és az olajjal együtt folyamatos kevergetés közben, gőz felett felolvasztjuk. A kekszeket belemártjuk a csokoládéba, majd hagyjuk megszilárdulni. Fogyasztásig jól záródó dobozban száraz, hűvös helyen tároljuk.
OLVASS TOVÁBB!
5 mennyei és forró kakaócsoda - Ilyet még biztosan nem ittál!
A tél az az időszak, amikor gyakran megkívánunk valami édesen forró ízt, hogy melegben, biztonságban érezzük magunkat. Erre a kakaó t...
GASZTRO5 mesés Oreos desszert, amit muszáj megkóstolnod
Keksz ide, keksz oda, az Oreo mégiscsak csúcsokat dönget. Főleg akkor, ha néhány mennyei desszerthez társul, és az asztalra kerül. Most ...
GASZTRO3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
Így készítsd a tökéletes szaloncukrot házilag!
Egy átlag magyar család, karácsony közeledtével két kiló szaloncukrot vásárol, ami egy négytagú családra lebontva, fejenként ötven ...
GASZTRO5 szuper gyors és egyszerű banános desszert, ami azonnal megédesíti a napodat
A banán tökéletes uzsonna, ugyanis segíthet kielégíteni a kínzó éhséget, amikor úgy tűnik, hogy a vacsora még messze van. Ráadásul...
GASZTRO6 trükk, ha utálod a tojást, vagy kifogytál belőle
A tojás majdnem minden receptben alapvető hozzávalónak számít, de néhányan ilyen-olyan okokból igyekeznek kerülni. Többféle lehetős...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK