Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

3 mesés karácsonyi étel hagyományőrzőknek és reformereknek

Szerző:
Szabó Anna
A karácsonyi menünek meg vannak a hagyományos, sokak által kedvelt fogásai, egy kis rafinériával azonban fantáziadússá tehetők a jól ismert ízek is. A szokások követőinek és bátor újítóknak is hasznos receptötleteket kínálnak a MOM Park éttermeinek séfjei.

 

A karácsony sokaknál elképzelhetetlen a halászlé - töltött káposzta - bejgli „szentháromság" nélkül, de néha izgalmas lehet egy-egy újdonságot megmutatni a családnak, amelyek különlegessé tehetik a menüt.

{KEPGALERIA}

 

Császármorzsa eperöntettel – a hagyományok kedvelőinek

A hagyományok kedvelőinek Németh Károly, a Paulaner Sörház séfje desszertnek császármorzsát ajánl eperöntettel, amihez a következő alapanyagok szükségesek 2-3 főre.

A tésztához:
6 tojás,
1 dl tejszín,
1 dl tej,
10 dkg liszt,
3 dkg cukor,
3 dkg mazsola,
1 citrom héja,
5 dkg vaj.

Az eperöntethez:
30 dkg eper,
1,5 dl víz,
6-8 dkg cukor,
1 evőkanál keményítő,
3 dkg cukor,
3 dkg mazsola,
1 citrom héja,
5 dkg vaj.

Elkészítés

A lisztet a felvert tojássárgájához adjuk, a tejet és a tejszínt ezután öntjük hozzá. Csomómentes, palacsintatésztához hasonló, de jóval sűrűbb tésztát keverünk belőle. A cukorral felvert tojásfehérjehabbal fellazítjuk és összedolgozzuk a masszát, majd hozzáadjuk a mazsolát. A tésztát serpenyőben, olvasztott vajon készre sütjük és összedaraboljuk. Az eperöntethez a vizet az eperrel és a cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a kevés vízzel elkevert keményítőt, amellyel besűrítjük és állandó kevergetés mellett készre forraljuk. Tálaláskor az összedarabolt tésztára adagoljuk, és kész is az ízletes desszert.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL