Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

3 mesés karácsonyi étel hagyományőrzőknek és reformereknek

Szerző:
Szabó Anna
A karácsonyi menünek meg vannak a hagyományos, sokak által kedvelt fogásai, egy kis rafinériával azonban fantáziadússá tehetők a jól ismert ízek is. A szokások követőinek és bátor újítóknak is hasznos receptötleteket kínálnak a MOM Park éttermeinek séfjei.

 

A karácsony sokaknál elképzelhetetlen a halászlé - töltött káposzta - bejgli „szentháromság" nélkül, de néha izgalmas lehet egy-egy újdonságot megmutatni a családnak, amelyek különlegessé tehetik a menüt.

{KEPGALERIA}

 

Sütőtökös sajttorta - újítóknak

Újítóknak Tombor Márton, a TG Piccolino séfje elárulta, hogyan készül kedvence, a sütőtökös sajttorta.

Hozzávalók

200 g darált keksz,
150 g szobahőmérsékletű vaj,
30 g kakaópor,
350 g mascarpone,
330 g tejföl,
2 dl tejszín,
100 g porcukor,
40 g kukoricakeményítő
400 g sütőtökpüré.

Elkészítés

A kekszet a vajjal és a kakaóporral gyúrjuk össze, és nyújtsuk ki egy 26 cm-es tortaforma aljára egyenletesen vastagságban. A mascarponet, a tejfölt, tejszínt, porcukrot, keményítőt, tökpürét habverővel keverjük simára, és öntsük a tésztára. Tegyük előmelegített sütőbe, vízfürdőbe, és süssük 180 °C-on 15 percig, majd 150 °C fokon további 35 percig. Hagyjuk kihűlni és egy éjszakára tegyük hűtőbe. Tálaláskor csokireszelékkel díszíthetjük.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL