Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

4 egyszerű almás recept - Az Utódok főszereplőinek kedvencei

Szerző:
Szabó Anna
Az Utódok című film egy dinamikus zenékkel és táncjelenetekkel színesített történet, amely az idilli Auradon királyságban játszódik. Mivel a film igencsak elnyerte tetszésünket, most a főszereplők kedvenc almás receptjeiből válogattunk.

 

{KEPGALERIA}

 

Fűszeres alma chips – Jafar fia, Jay egyik kedvence


Könnyű elkészíteni. Snacknek vagy köretnek ajánljuk, Olia Hercules receptje alapján.

Hozzávalók


1-2 nagyobb alma, vékonyan felvágva
70 g pekándió (természetesen kesudió, dió, mandula is jó hozzá)

A sziruphoz:
50g cukor
50ml víz
1 fahéjrúd
1 vanília rúd
2 cardamom mag
1 hosszú bors
1 citrom leve
egy csipet só

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 110 fokra. Addig a sziruphoz valókat tegyük egy kis serpenyőbe (kivéve a sót). Alacsony hőfokon kevergetve addig melegítsük, amíg a cukor felolvad, azután vegyük magasabbra a hőmérsékletet és 3-4 percig sűrítsük a szirupot, amíg nem lesz sűrű.
2. Egy sütőtálcára tegyünk sütőpapírt, tegyük rá az almaszeleteket és öntsük nyakon a sziruppal, itt adjuk hozzá a sót is. A diókat is forgassuk bele a serpenyő alján maradt szirupba és terítsük el egy másik tálcán.
3. Tegyük be a sütőbe azt a tálcát, amin a diók vannak és süssük 30 percig, majd ehhez tegyük hozzá az almákat a másik tálcáról és egy óráig süssük őket.
4. Amikor kész, akkor melegében vegyük el a tálcáról és egy légmentes dobozban tároljuk őket.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL