Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

4 egyszerű almás recept - Az Utódok főszereplőinek kedvencei

Szerző:
Szabó Anna
Az Utódok című film egy dinamikus zenékkel és táncjelenetekkel színesített történet, amely az idilli Auradon királyságban játszódik. Mivel a film igencsak elnyerte tetszésünket, most a főszereplők kedvenc almás receptjeiből válogattunk.

 

{KEPGALERIA}

 

Almás, cheddaros tócsni – Szörnyella fiának, Carlosnak az egyik favoritja


Könnyű elkészíteni. Az egyik legjobb kombináció a sajt és alma, Adrianna Adarme receptje alapján.

Hozzávalók


3 nagy alma, félbevágva
1 citrom leve
fél teáskanál só
2 evőkanál liszt
fél teáskanál sütőpor
csipet őrölt bors
1 nagy tojás
70g reszelt cheddár sajt
olaj

Elkészítés

1. Reszeld le az almákat, add hozzá a citrom levét és a sót, majd hagyd állni kicsit, körülbelül 5 percig.
2. Tedd egy kis tálba a lisztet, sütőport, borsot és keverd össze őket.
3. Miután letelt az öt perc, facsard ki kézzel az almából a levet, és öntsd bele az almákat abba a kis tálba, amiben a liszt és sütőpor van. Tedd bele a tojást (sárgáját és fehérjét is) és a sajtot. Keverd össze. Ha túl híg, adj hozzá még egy kis lisztet. Kis masszákat kell majd szakítanod belőle, olyan legyen az állaga, mint a krumplis tócsni esetében. Ne legyen folyós, de kőkemény se legyen.
4. Hevítsd fel az olajat. A masszából lapos, féltenyérnyi kis adagokat kell majd formáznod, ha sikerült, tedd az olajba a kis masszákat és 1-2 percig süsd mindegyiknek mindkét oldalát, míg barna nem lesz. Majd tedd a tócsnikat valamilyen papírra, törlőkendőre, hogy felszívja az olajat. Tejföllel, kis borssal máris tálalhatod!

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL