Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

4 mennyei téli leves a világ minden tájáról - Testedet, lelkedet átmelegíti

Szerző:
Szabó Anna
Nehéz túlélni a hideg és kemény téli napokat levesek nélkül, melyek nemcsak felmelegítenek bennünket, de még finomak is. Éppen ezért hoztuk most el azokat a tradicionális leves recepteket a világ minden tájáról, melyek a mi kedvenceink, és segítenek változatossá tenni a menüt. Ne feledd, egy forró leves a legjobb ebédlehetőség egy fagyos napon.

Palesztin vörös lencse és sütőtök leves

Hozzávalók

- 3 evőkanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 közepes sárgarépa
- 2 szál zeller
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 teáskanál őrölt kömény
- ½ teáskanál szárított chili paprika
- 400 g tök
- só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- 6 csésze csirke húsleves vagy víz
- 1 csésze vörös lencse
- paprika és petrezselyem köretként

Elkészítés

Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, majd add hozzá a finomra vágott fokhagymát, a sárgarépát, a zeller zöldet és a hagymát. Süsd kb. 10-12 percig, majd tedd bele a köménymagot, a chilit, a feldarabolt sütőtököt, a sót, borsot, és főzd addig, amíg a tök meg nem puhul. Öntsd rá a húslevest, vagy a 6 csésze vizet, add hozzá a lencsét és forrald fel. Vedd kisebb lángra, tedd rá a fedőt, és főzd további 20 percig, amíg a lencse puha nem lesz. Hagyd kihűlni, majd az egészet pürésítsd. Tálaláskor petrezselyemmel, paprikával, pitával, vagy egy szelet citrommal kínálhatod.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL