Hozzávalók
- 8 szelet füstölt csirke- vagy pulykasonka
- 1 mogyoróhagyma vékony karikákra vágva
- 300 g hámozott és reszelt kelbimbó
- 1 evőkanál almaecet
- 4 nagy tojás
- olivaolaj
- só bors
Elkészítés
A sonkát vágd csíkokra, majd 2 teáskanál olívaolajon, közepes lángon hirtelen süsd meg egy nagyobb serpenyőben. Ha aranybarnára sült, vedd ki és tedd félre. Tedd a serpenyőbe az apró karikákra vágott mogyoróhagymát, 1 teáskanál olivaolajat, szórd meg sóval és borssal, majd jól pirítsd meg. A végén add hozzá a kelbimbót és az almaecetet. Főzd kb. 5 percig, tedd bele a sonkát, és alaposan keverd össze. Üsd a tojásokat a tetejére úgy, hogy a sárgája egyben maradjon. Vedd lejjebb a lángot, és addig süsd, amíg a tükörtojás el nem készül.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK