Milyen egészséges finomságokat leshetünk el a világhírű francia konyha remekei közül? Tegyünk egy rövid virtuális gasztronómiai utazást Franciaország híres vidékein!
Nincs még egy olyan változatos konyha, mint a franciáké: vidékenként különféle finomságokkal találkozhat az utazó. Normandiában főként a marhahús dominál és nem utolsó sorban a camembert és az alma hazája, Provence-ban mediterrán ízekkel találkozhatunk, Elzászban megkóstolhatjuk a különféle májpástétomokat és a káposztás ételeket, Burgundia pedig a dijoni mustárról és a borral való főzésről híres.
Nemcsak a finom falatokat leshetjük el konyhájukból, hanem az étkezési kultúrájuk is irigylésre méltó: a franciák nagy hangsúlyt fektetnek az ízléses tálalásra és a komótos étkezésre. Rendkívül fontos a színek, ízek és az illatok harmóniája, és nem sajnálják az evésre fordított időt. Az étkezés szinte rituálé, nem sietik el, hagyományosan többféle kisebb adag fogást fogyasztanak egymás után, és hozzá illő bort isznak mellé. Az étkezések zárásaként utóételként sajtokat fogyasztanak – van miből válogatni, hiszen több mint négyszáz féle francia sajt létezik.
{KEPGALERIA}
Forrás: www.vitaminsziget.com
Hozzávalók: néhány levél friss saláta, 20 dkg camembert sajt, 2 db savanykás alma, kevés póréhagyma, pirított teljes kiőrlésű kenyérkockák, kevés őrölt bors, natúr joghurt.
Elkészítés: a zöldségeket és az almát megtisztítjuk. A salátát csíkokra vágjuk, az almát felkockázzuk, a póréhagymát karikázzuk, a sajtot vékony szeletekre vágjuk, majd az egészet óvatosan összeforgatjuk. Kevés joghurtot őrölt borssal fűszerezünk, majd a salátára öntjük. A tetejét megszórjuk teljes kiőrlésű pirított kenyérkockákkal.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK