Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A legfinomabb zöldségkrémlevesek szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Van az úgy olykor, hogy nem kívánjuk a húst, vagy a kiadós húsos főétel mellé inkább egy könnyebb fogásra vágyunk. A következő zöldséglevesek krémesek, finomak, és hamar elkészülnek, jólesően felmelegítenek egy hűvös nap végén is.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Zellerkrémleves


Hozzávalók

25 dkg zeller a levelével együtt
4 nagy zsemle
2 db leveskocka
1 evőkanál liszt
1 dl tejszín
1 tojássárgája
2 evőkanál vaj

Elkészítés

Forraljunk fel másfél liter vizet és dobjuk bele a leveskockákat. Kapcsoljuk be a sütőt.

Hámozzuk meg a zellert, vágjuk fel apróra és tegyük a forrásban lévő levesbe. A megmosott zellerlevelek felét kössük csomóba és adjuk hozzá. Fedő alatt főzzük puhára a zöldséget.

Vágjuk le a zsemlék tetejét, és a belsejüket szedjük ki. A kivájt darabokat és a tetejüket gyenge fokozaton szárítsuk, pirítsuk meg a sütőben.

Egy lábasban készítsünk világos rántást, szórjuk meg finomra vágott zellerzölddel és egy szűrőn keresztül öntsük rá a főtt zellert a levével együtt, majd passzírozzuk át.

Folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel a levest, majd vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a tejszínben elkevert tojássárgáját.

Ezután már nincs más dolgunk, mint beletölteni a levest a forró zsemlékbe.

Ha nem zsemlében vagy cipóban tálaljuk, akkor érdemes pirított zsemlekockákkal gazdagítani.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL