{KEPGALERIA}
Zellerkrémleves
Hozzávalók
25 dkg zeller a levelével együtt
4 nagy zsemle
2 db leveskocka
1 evőkanál liszt
1 dl tejszín
1 tojássárgája
2 evőkanál vaj
só
Elkészítés
Forraljunk fel másfél liter vizet és dobjuk bele a leveskockákat. Kapcsoljuk be a sütőt.
Hámozzuk meg a zellert, vágjuk fel apróra és tegyük a forrásban lévő levesbe. A megmosott zellerlevelek felét kössük csomóba és adjuk hozzá. Fedő alatt főzzük puhára a zöldséget.
Vágjuk le a zsemlék tetejét, és a belsejüket szedjük ki. A kivájt darabokat és a tetejüket gyenge fokozaton szárítsuk, pirítsuk meg a sütőben.
Egy lábasban készítsünk világos rántást, szórjuk meg finomra vágott zellerzölddel és egy szűrőn keresztül öntsük rá a főtt zellert a levével együtt, majd passzírozzuk át.
Folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel a levest, majd vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a tejszínben elkevert tojássárgáját.
Ezután már nincs más dolgunk, mint beletölteni a levest a forró zsemlékbe.
Ha nem zsemlében vagy cipóban tálaljuk, akkor érdemes pirított zsemlekockákkal gazdagítani.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK