Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A legfinomabb zöldségkrémlevesek szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Van az úgy olykor, hogy nem kívánjuk a húst, vagy a kiadós húsos főétel mellé inkább egy könnyebb fogásra vágyunk. A következő zöldséglevesek krémesek, finomak, és hamar elkészülnek, jólesően felmelegítenek egy hűvös nap végén is.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Tejszínes gombakrémleves


Hozzávalók

25 dkg gomba (csiperke)
3 evőkanál vaj/margarin
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál liszt
1 dl száraz fehérbor
3 dl tejszín/főzőtejszín
só, fehér bors
fél csokor metélőhagyma

Elkészítés

A megtisztított gombát és a vöröshagymát apróra vágjuk, egy evőkanálnyi vajon megpirítjuk, majd kivesszük őket. A megmaradt két evőkanál vajat hozzáadjuk az előző zsiradékhoz. Felhevítjük, beleszórjuk a lisztet és folytonosan kevergetve megpirítjuk.

Fél liter vízzel és a fehérborral felöntjük, majd közepes hőfokon kb. 10 percig főzzük.

A metélőhagymát leöblítjük és felaprítjuk, a tejszínt kézi habverővel félig felverjük.

A hagymás gomba kétharmad részét a levesben pürésítjük. Beleforgatjuk a tejszínt és beleszórjuk a maradék gombát. Sózzuk, borsozzuk, csészébe merjük, és metélőhagymával megszórjuk.

Pirított bagettet tálalhatunk mellé.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL