Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A legfinomabb zöldségkrémlevesek szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Van az úgy olykor, hogy nem kívánjuk a húst, vagy a kiadós húsos főétel mellé inkább egy könnyebb fogásra vágyunk. A következő zöldséglevesek krémesek, finomak, és hamar elkészülnek, jólesően felmelegítenek egy hűvös nap végén is.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Sóskakrémleves


Hozzávalók

50 dkg sóska
2 dkg vaj
1 kávéskanál kukoricaliszt
2 dl tejszín
csipetnyi cukor és só

Elkészítés

Olvasszuk fel a vajat és dobjuk rá a sóskát úgy, ahogy van, vizesen, és kevergetve várjuk meg, míg összeesik és színe sötétre változik.

Sózzuk, cukrozzuk, hintsük rá a kukoricalisztet és közben habverővel kevergessük, majd engedjük fel 8 dl vízzel.
Ezután forraljuk egy kicsit össze, adjuk hozzá a tejszínt, viszont azzal már ne forraljuk, csak melegítsük össze. Tálaláskor szórhatunk rá egy kis szezámmagot, pirított kenyérkockákat.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL