{KEPGALERIA}
Gombás-paradicsomos
bruschetta
Hozzávalók:
• 1 karcsú póréhagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 350 g barna sampinyon gomba
• 50 g erdei gomba (vargánya, tinóru,róka-)
• 4 közepes paradicsom
• 1 csokor petrezselyem
• 1 ek. olaj
• só, bors
• 1-2 csipet chilipor
• 1 kk. citromlé
• 20+40 g vaj/margarin
• 1 karcsú bagett (kb. 300 g)
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A póréhagyma fehér és világoszöld részét felkarikázzuk. A kétféle (vagy 400 g sampinyon) gombát és a paradicsomokat nem túl vékonyan felszeleteljük. A petrezselymet finomra vágjuk, 1/2 evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez.
A póréhagymát a felforrósított olajba csúsztatjuk, mérsékelt tűzön, fedő alatt megfonnyasztjuk. Rádobjuk a gombát, az áttört fokhagymát, meghintjük egy kevés sóval, frissen őrölt borssal és chiliporral, majd élénk tűzön 3-4 percig pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, meglocsoljuk a citromlével, hozzáadjuk a petrezselymet és 20 g felaprózott vajat/margarint, lazán összekeverjük, fedő alatt melegen tartjuk.
A bagettet 12 rézsútos szeletre vágjuk, egyik oldalukat grillsütőben megpirítjuk. Másik oldalukat megkenjük a maradék 40 g vajjal/margarinnal, és világossárgára sütjük. Arányosan elosztva befedjük őket a paradicsomkarikákkal, tetejükre halmozzuk a pirított gombát, meghintjük a félretett petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK