{KEPGALERIA}
Paradicsomos- babos penne
Hozzávalók:
• 1 közepes fej hagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 2-3 zsályalevél
• 8-10 bazsalikomlevél + 4 -bóbita
• 1 kis csokor petrezselyem
• 250 g főtt fehér bab (konzerv)
• 40 g bacon vagy húsos, füstölt szalonna
• 1 doboz felaprózott konzerv paradicsom (400 g)
• só, bors
• 1/2 piros húsú paprika
• 400 g penne (tollhegytészta)
• 2 ek. (classico) olívaolaj
• 12-16 fekete olívabogyó
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felaprózzuk. A zöldfűszereket leöblítjük, 4 bazsalikombóbita kivételével finomra vágjuk. A babot szűrőtálba csúsztatjuk, bő hideg vízzel leöblítjük, és alaposan lecsepegtetjük.
A mártáshoz a szalonnát vékony csíkokra szeljük, rózsaszínűre pirítjuk. Megfonnyasztjuk benne a hagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsomot (levével együtt), a zöldfűszereket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és mérséklet tűzön, félig lefedve 20 percig főzzük-sűrítjük. Hozzáadjuk a babot, éppen csak összeforrósítjuk, melegen tartjuk. A paprikát apróra vágjuk.
Enyhén sós, bő vízben kifőzzük a tésztát. Leszűrjük, mélyebb tálba csúsztatjuk, megöntözzük az olívaolajjal és lazán összekeverjük, mélytányérokba szedjük. Arányosan elosztva tetejére halmozzuk a mártást, megszórjuk az olívabogyókkal és a paprikával, majd a félretett bazsalikombóbitákkal díszítve azonnal tálaljuk. Külön tálkában frissen reszelt parmezán vagy érlelt juhsajtot (pecorino) kínálunk hozzá.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK