Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A legjobb olasz ételek - szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Az olaszok nemcsak mentalitásukról hírhedtek, hanem legendásan finom gasztronómiájukról. A legegyszerűbb ételeket is nagy élvezettel készítik és fogyasztják. Ha a nagy múltú Olaszországra gondolunk, akkor biztosan íncsiklandozó tésztafélék jutnak először eszünkbe. Járjuk be együtt Olaszországot és fedezzük fel, hogy a spaghettin túl is van élet az olasz gaszro világban!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Paradicsomos- babos penne

Hozzávalók:


• 1 közepes fej hagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 2-3 zsályalevél
• 8-10 bazsalikomlevél + 4 -bóbita
• 1 kis csokor petrezselyem
• 250 g főtt fehér bab (konzerv)
• 40 g bacon vagy húsos, füstölt szalonna
• 1 doboz felaprózott konzerv paradicsom (400 g)
• só, bors
• 1/2 piros húsú paprika
• 400 g penne (tollhegytészta)
• 2 ek. (classico) olívaolaj
• 12-16 fekete olívabogyó


Elkészítés:


A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felaprózzuk. A zöldfűszereket leöblítjük, 4 bazsalikombóbita kivételével finomra vágjuk. A babot szűrőtálba csúsztatjuk, bő hideg vízzel leöblítjük, és alaposan lecsepegtetjük.
A mártáshoz a szalonnát vékony csíkokra szeljük, rózsaszínűre pirítjuk. Megfonnyasztjuk benne a hagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsomot (levével együtt), a zöldfűszereket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és mérséklet tűzön, félig lefedve 20 percig főzzük-sűrítjük. Hozzáadjuk a babot, éppen csak összeforrósítjuk, melegen tartjuk. A paprikát apróra vágjuk.


Enyhén sós, bő vízben kifőzzük a tésztát. Leszűrjük, mélyebb tálba csúsztatjuk, megöntözzük az olívaolajjal és lazán összekeverjük, mélytányérokba szedjük. Arányosan elosztva tetejére halmozzuk a mártást, megszórjuk az olívabogyókkal és a paprikával, majd a félretett bazsalikombóbitákkal díszítve azonnal tálaljuk. Külön tálkában frissen reszelt parmezán vagy érlelt juhsajtot (pecorino) kínálunk hozzá.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL