Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A legjobb olasz ételek - szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Az olaszok nemcsak mentalitásukról hírhedtek, hanem legendásan finom gasztronómiájukról. A legegyszerűbb ételeket is nagy élvezettel készítik és fogyasztják. Ha a nagy múltú Olaszországra gondolunk, akkor biztosan íncsiklandozó tésztafélék jutnak először eszünkbe. Járjuk be együtt Olaszországot és fedezzük fel, hogy a spaghettin túl is van élet az olasz gaszro világban!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Minestrone leves

Hozzávalók


• 1 ek aprított petrezselyemzöld
• 2-3 ek extra szűz olíva olaj
• 50 dkg burgonya
• 30 dkg hagyma
• 60-70 dkg kelkáposzta
• 15-20 dkg zöldborsó
• 15-20 dkg zöldbab
• 15-20 dkg bab (konzerv)
• 10 dkg parmezán sajt (reszelt)
• 3-4 db répa
• 2-3 db cukkini
• 2-3 db paradicsom
• 1 db leveskocka
• 1 csipet só
• 2 szál zeller

Elkészítés:


Mossuk meg és daraboljuk fel a zöldségeket.
Egy nagyobb leveses edénybe tegyük a hagymát, a répát, a zellerszárat és a krumplit, a kelkáposztát, a cukkinit, a zöldbabot mindössze kétujjnyi vízzel felöntve.

Lassú tűzön főzzük, majd az elpárolgott vizet, ill. a szükséges vizet hogy ellepje ill. hogy leveses legyen, lassanként pótoljuk. Ezután tegyük hozzá a babot és egy leveskockát is. Lassú tűznél kb. másfél óráig főzzük.

Amikor kész, apró tésztát (mini conchiglie, conchiglie rigati) vagy rizst tehetünk bele ill. olajat locsolhatunk rá és reszelt parmezánnal tálaljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL