Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A legjobb olasz ételek - szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Az olaszok nemcsak mentalitásukról hírhedtek, hanem legendásan finom gasztronómiájukról. A legegyszerűbb ételeket is nagy élvezettel készítik és fogyasztják. Ha a nagy múltú Olaszországra gondolunk, akkor biztosan íncsiklandozó tésztafélék jutnak először eszünkbe. Járjuk be együtt Olaszországot és fedezzük fel, hogy a spaghettin túl is van élet az olasz gaszro világban!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Tészta kertifűpesztóval

Hozzávalók:


• 1 nagy csokor petrezselyem
• 2 szál majoránna
• 10-12 szál snidling
• 20-25 bazsalikomlevél + a díszítéshez
• 10-10 menta- és citromfűlevél
• 5-5 lestyán- és tárkonylevél
• 1 dl (classico) olívaolaj
• 20+10 g mandulapálcika
• só, bors
• 15-20 szem vörös vagy fekete olívabogyó (kalamata)
• 4-5 koktélparadicsom
• 40 g parmezán sajt
• 400 g spagetti

Elkészítés:


A zöldfűszereket megmossuk-leöblítjük, lerázzuk róluk a vizet, a petrezselyem- és majoránnaszárakról lecsipkedjük a levélkéket, valamennyit nagyjából felaprózzuk-eltépkedjük, és turmixkehelybe szórjuk (a lestyán és a tárkony nagyon aromás, bánjunk csínján velük, mert elnyomják a többi fűszer ízét!).


Hozzáadjuk az olívaolajat, 20 g mandulát, egy kevés sót, frissen őrölt borsot, végül 1/2 dl vizet, és sűrű péppé pörgetjük, felét mély tálba szedjük. Az olívabogyókat kimagozzuk, a paradicsomokat megmossuk, kettévágjuk. A parmezán sajtot megreszeljük.


A spagettit 1 ek. sóval ízesített, 4 literforrásban lévő vízbe dobjuk, és a csomagoláson javasolt ideig főzzük (nem jó, ha túlfő!). Leszűrjük, éppen csak lecsepegtetjük, a tálba csúsztatjuk, tetejére szedjük a maradékmártást, és két favillával, laza-emelgetős mozdulatokkal összekeverjük.
A paradicsommal, az olívabogyókkal és bazsalikombóbitával díszítjük, végül megszórjuk a maradék mandulával, és azonnal tálaljuk. A parmezán sajtot külön tálkában kínáljuk hozzá.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL