Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A legjobb olasz ételek - szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Az olaszok nemcsak mentalitásukról hírhedtek, hanem legendásan finom gasztronómiájukról. A legegyszerűbb ételeket is nagy élvezettel készítik és fogyasztják. Ha a nagy múltú Olaszországra gondolunk, akkor biztosan íncsiklandozó tésztafélék jutnak először eszünkbe. Járjuk be együtt Olaszországot és fedezzük fel, hogy a spaghettin túl is van élet az olasz gaszro világban!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Spaghetti frutti di mare

Hozzávalók:


• spagetti
• királyrák
• előfőzött garnéla
• tintahalkarikák
• polip
• vöröshagyma
• fokhagyma
• rozmaring
• kakukkfű
• őrölt feketebors
• őrölt pirospaprika
• fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
• chilipaprika
• kapribogyó
• tarka egész bors
• főzőtejszín
• fűszeres olívaolaj
• reszelt parmezán

Elkészítés:


A királyrákról leszedjük a páncélt, eltávolítjuk a bélcsatornát, a tintahalat és a polip karjait kisebb darabokra vágjuk. A hagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk. A spaghettit feltesszük főni.

Egy serpenyőben az olajon megdinszteljük a hagymát, majd beletesszük a tenger gyümölcseit, fűszerezzük, beleöntjük a tejszínt. Készre főzzük, beletesszük a leszűrt tésztát, átforgatjuk.

Tálaláskor a tányérra helyezzük a tésztát és tengeri herkentyűket, megszórjuk kapribogyóval és tarka borssal, valamint reszelt parmezánnal, díszítjük bazsalikomlevéllel.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL