{KEPGALERIA}
Szicíliai padlizsános-cukkinis sertésszelet
Hozzávalók:
• 50 dkg padlizsán
• 40 dkg paradicsom
• 40 dkg cukkini
• 8 vékony szelet sertéskaraj vagy -comb
• 4 gerezd fokhagyma
• 1 evőkanál kapribogyó
• 7-8 szem olivabogyó
• 2 evőkanál paradicsompüré
• 5 szál szárzeller
• 1 nagy fej hagyma
• 1 kávéskanál oregánó
• 1 babérlevél
• 2 evőkanál liszt
• só
• bors
• 1 evőkanál cukor
• 1/2 dl borecet
• olívaolaj
• 6-8 mini paradicsom
• bazsalikombóbita
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, a padlizsánokat hámozatlanul (ha nem vastag a héjuk) kockákra vágjuk. Műanyag szűrőtálba tesszük, 1 evőkanál sóval megszórjuk, fél órán át hagyjuk állni. Majd kinyomkodjuk, leöblítjük.
Nagyobb serpenyőben felhevítünk 2 evőkanál olajat, és megpirítjuk benne a padlizsánt. Szűrőkanállal kiszedjük, beleöntünk újra 2 evőkanál olajat, és megpirítjuk benne a cukkinit is, majd azt is kivesszük.
További 2 evőkanál olajat hevítünk, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a zellert, a paradicsompürét, az áttört fokhagymát, a babérlevelet, az oregánót, az olíva- és kapribogyót. Sózzuk, borsozzuk, félrebillenő fedő alatt 20 percig főzzük.
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd meghintjük liszttel. Serpenyőben 2 evőkanál olajban mindkét oldalát pár perc alatt átsütjük. Egy rétegben nagyobb sütőtálba sorakoztatjuk, meglocsoljuk a pecsenyeolajjal.
Elkeverjük a paradicsommártásban a borecetet és a cukrot, 3 percig főzzük, majd hozzáadjuk a padlizsánt és a cukkinit. 4-5 percig forraljuk. Sózzuk, borsozzuk, még 5 percig forraljuk, majd a hússzeletek tetejére halmozzuk.
Forró sütőben sütjük 200 fokon kb. 30 percig. Tálalás előtt pár percig pihentetjük, tetejét díszítjük paradicsommal, bazsalikomlevelekkel.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK