Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A legjobb olasz ételek - szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Az olaszok nemcsak mentalitásukról hírhedtek, hanem legendásan finom gasztronómiájukról. A legegyszerűbb ételeket is nagy élvezettel készítik és fogyasztják. Ha a nagy múltú Olaszországra gondolunk, akkor biztosan íncsiklandozó tésztafélék jutnak először eszünkbe. Járjuk be együtt Olaszországot és fedezzük fel, hogy a spaghettin túl is van élet az olasz gaszro világban!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Szicíliai tészta

Hozzávalók:


• 50 dkg kockára vágott tonhal
• 50 dkg szélesmetélt
• 1 és ¼ dl olívaolaj
• 2 kis fej összevágott vöröshagyma
• 70 dkg hámozott, összevágott paradicsom
• 3 gerezd zúzott fokhagyma
• 1 db bouquet garni
• 8 dkg kimagozott, összevágott fekete olívabogyó
• 20 dkg szeletelt gomba
• 1 csokor petrezselyemzöld
• 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
• kevés olaj
• ízlés szerint őrölt bors
• ízlés szerint só


Elkészítés:


A hagymát az olívaolaj egyharmadán megpároljuk, és a paradicsomot, a fokhagymát meg a bouquet garnit hozzáadjuk. 30-35 percig főzzük, majd az olívabogyót is belekeverjük. A gombát egy másik edényben az olívaolaj második harmadán megsütjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és szűrőbe töltve lecsepegtetjük.


A halat megsózzuk, megborsozzuk, és a maradék olívaolajon megsütjük.


A tésztát egy kevés sóval, olajjal ízesített vízben a csomagoláson feltüntetett ideig főzzük, majd leszűrjük. A mártással összekeverve a gombát meg a halat is hozzáadjuk, átforrósítjuk, és petrezselyemmel meg sajttal megszórva tálaljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL