{KEPGALERIA}
Pizza Bianca alla mozzarella
Hozzávalók:
• 50 dkg pizza tészta
• 45 dkg mozzarella
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 ek aprított petrezselyemzöld
• 2-3 ek extra szűz olíva olaj
• 1-2 csipet só
• 1-2 csipet bors (őrölt)
Pizza tészta elkészítése:
Hozzávalók 500 g tésztához:
• 1 dl tej
• 1 kk. kristálycukor
• 20 g élesztő
• 400 g finomliszt
• 1 kk. só
• 4+4 ek. olaj
Elkészítés:
A tejet éppen csak meglangyosítjuk (ha túl meleg, elpusztulnak az élesztőgombák!), 3 dl-es bögrébe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, beletördeljük az élesztőt, és jól elkeverjük. Meleg helyen felfuttatjuk, azaz a bögre pereméig hagyjuk kelni (8-10 perc).
A lisztet keverőtálba szitáljuk – így levegősebb lesz, és gyorsabban megkel a tészta. Közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet,és a „kráter” széléről, fakanállal, csak annyi lisztet keverünk hozzá, hogy galuska lágyságú masszát kapjunk – azaz kovászt készítünk. A tálban lévő lisztből egy keveset a tetejére szórunk, és tiszta konyharuhával letakarva a kétszeresére kelesztjük (15-20 perc).
Hozzáadjuk a sót, 4 ek. olajat, és annyi langyos vizet (1-1,5 dl), hogy kissé ragacsos, lágy tésztát kapjunk. Robotgéppel addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik a tál falától. Tetejét megszórjuk liszttel, és konyharuhával letakarva hagyjuk a kétszeresére kelni (30-40 perc).
A tésztát lisztezett munkalapra borítjuk, erőteljesen átgyúrjuk (összeesik, nem baj!) és tenyerünkkel a kívánt nagyságra és formára húzogatjuk-lapítjuk (nyújtani nemigen hagyja magát).
Olajjal kikenjük a sütőformát/tepsit, belenyomkodjuk a tésztát úgy, hogy a közepén vékonyabb, a peremén pedig vastagabb legyen. Villával megszurkáljuk, vékonyan megkenjük olajjal, megkenjük paradicsomkrémmel, illetve megrakjuk az egyes receptekben megadott hozzávalókkal, és előmelegített, forró sütőben (220 °C), a „rakomány” mennyiségétől függően 20-30 percig sütjük.
Pizza Bianca alla mozzarella elkészítés:
A mozzarella sajtot és a fokhagymát vágjuk fel vékony szeletekre. A pizza tésztát nyújtsuk ki, majd tegyük az előzőleg kiolajozott tepsibe.
A fokhagymát és a mozzarella sajtot tegyük rá a tésztára, majd öntözzük meg olajjal és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tegyük a 250 °C-ra előmelegített sütőbe és süssük kb. 20 percig. Miután megsült, szórjuk meg petrezselyemzölddel és tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK