Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A legjobb olasz ételek - szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Az olaszok nemcsak mentalitásukról hírhedtek, hanem legendásan finom gasztronómiájukról. A legegyszerűbb ételeket is nagy élvezettel készítik és fogyasztják. Ha a nagy múltú Olaszországra gondolunk, akkor biztosan íncsiklandozó tésztafélék jutnak először eszünkbe. Járjuk be együtt Olaszországot és fedezzük fel, hogy a spaghettin túl is van élet az olasz gaszro világban!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Tiramisu classico

Hozzávalók:


• 50 dkg mascarpone
• 15 dkg savioardi (babapiskóta)
• 4 db tojás
• 4 ek cukor
• 2 pohár lefőzött erős kávé
• 5 dkg kakaópor (szóráshoz)
• 1 csipet só


Elkészítés:


A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, adjuk hozzá a mascarponét és jól keverve eldolgozzuk a krémet.

Egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd óvatosan hozzákeverjük a mascarpónés krémhez. Nem szabad gyorsan kavarni, mert a krém összeesik. A babapiskótát áztassuk az előzően lefőzött erős kávéba és egy üvegtál aljára szorosan egymás mellé helyezzük.

A kávés piskótára rákenjük a mascarpone krémet és a következő sorban megint kávéba áztatott babapiskótát teszünk. Az utolsó réteg a mascarpone krém legyen. Az egész tetejét megszórjuk kakaóporral majd a hűtőbe tesszük. Kb. egy óra múlva hidegen tálaljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL