Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A legjobb olasz ételek - szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Az olaszok nemcsak mentalitásukról hírhedtek, hanem legendásan finom gasztronómiájukról. A legegyszerűbb ételeket is nagy élvezettel készítik és fogyasztják. Ha a nagy múltú Olaszországra gondolunk, akkor biztosan íncsiklandozó tésztafélék jutnak először eszünkbe. Járjuk be együtt Olaszországot és fedezzük fel, hogy a spaghettin túl is van élet az olasz gaszro világban!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Torrone

Hozzávalók:


• 250 g dió
• 125 g hámozott mandula
• 125 g hámozott mogyoró
• 50 g fenyőmag vagy pisztácia
• 100 g babapiskóta
• 1 narancs reszelt héja
• 100 g kristálycukor
• 125 g étcsokoládé
• 3 tojásfehérje
• 1 kk. citromlé
• 125 g méz
• 1/2 kk. őrölt fahéj
• 2-3 csepp mandulaaroma
• vaníliás porcukor a hempergetéshez
• minyonpapírtálkák


Elkészítés:


A diót megdaráljuk, a mandulát, a mogyorót és a fenyőmagot/pisztáciát durvára vágjuk, összekeverjük. A babapiskótát nylonzacskóban, húsverővel vagy nyújtófával finomra-morzsásra törjük. A narancsot forró, folyó víz alatt alaposan megmossuk-sikáljuk, szárazra töröljük.

A kristálycukrot 5 ek. Vízzel sziruppá főzzük, beletördeljük a csokoládét, és folyamatosan keverve felolvasztjuk, melegen tartjuk.

A tojásfehérjéket a citromlével kemény habbá verjük. A mézet szelíden gyöngyöző vízfürdőbe állított edényben felforrósítjuk. Kanalanként, kézi habverővel kíméletesen beleforgatjuk a tojáshabot, aztán a sziruppal elkevert csokoládét, majd a felaprózott finomságokat, a babapiskótát, a fahéjat és a mandulaaromát, végül belereszeljük a narancs héját – a narancsot egyéb célra elhasználjuk.

Kivesszük az edényt a meleg vízfürdőből, jégkockákkal lehűtött vízbe állítjuk, és gyakran megkeverve hagyjuk a masszát egészen kihűlni.

Kiskanálnyi adagokat szakítunk ki belőle, azokból golyókat formálunk, némelyiket vaníliás porcukorba forgatjuk, másoknak csak az alját mártjuk porcukorba. Sütőpapírral bélelt tálcán, tüllernyővel letakarva legalább 1 éjszakán át hideg helyen szikkadni hagyjuk. A golyókat másnap ismét porcukorba hempergetjük, majd minyonpapírtálkákba ültetjük, és jól záródó műanyag vagy fémdobozba sorakoztatjuk. Hűvös, száraz helyen 3-4 hétig eltartható.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL