{KEPGALERIA}
Torrone
Hozzávalók:
• 250 g dió
• 125 g hámozott mandula
• 125 g hámozott mogyoró
• 50 g fenyőmag vagy pisztácia
• 100 g babapiskóta
• 1 narancs reszelt héja
• 100 g kristálycukor
• 125 g étcsokoládé
• 3 tojásfehérje
• 1 kk. citromlé
• 125 g méz
• 1/2 kk. őrölt fahéj
• 2-3 csepp mandulaaroma
• vaníliás porcukor a hempergetéshez
• minyonpapírtálkák
Elkészítés:
A diót megdaráljuk, a mandulát, a mogyorót és a fenyőmagot/pisztáciát durvára vágjuk, összekeverjük. A babapiskótát nylonzacskóban, húsverővel vagy nyújtófával finomra-morzsásra törjük. A narancsot forró, folyó víz alatt alaposan megmossuk-sikáljuk, szárazra töröljük.
A kristálycukrot 5 ek. Vízzel sziruppá főzzük, beletördeljük a csokoládét, és folyamatosan keverve felolvasztjuk, melegen tartjuk.
A tojásfehérjéket a citromlével kemény habbá verjük. A mézet szelíden gyöngyöző vízfürdőbe állított edényben felforrósítjuk. Kanalanként, kézi habverővel kíméletesen beleforgatjuk a tojáshabot, aztán a sziruppal elkevert csokoládét, majd a felaprózott finomságokat, a babapiskótát, a fahéjat és a mandulaaromát, végül belereszeljük a narancs héját – a narancsot egyéb célra elhasználjuk.
Kivesszük az edényt a meleg vízfürdőből, jégkockákkal lehűtött vízbe állítjuk, és gyakran megkeverve hagyjuk a masszát egészen kihűlni.
Kiskanálnyi adagokat szakítunk ki belőle, azokból golyókat formálunk, némelyiket vaníliás porcukorba forgatjuk, másoknak csak az alját mártjuk porcukorba. Sütőpapírral bélelt tálcán, tüllernyővel letakarva legalább 1 éjszakán át hideg helyen szikkadni hagyjuk. A golyókat másnap ismét porcukorba hempergetjük, majd minyonpapírtálkákba ültetjük, és jól záródó műanyag vagy fémdobozba sorakoztatjuk. Hűvös, száraz helyen 3-4 hétig eltartható.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK