{KEPGALERIA}
Sült alma porcukorral és cimettel
Hozzávalók
4 alma
1 kiscsésze mazsola
1 fél kiscsésze apróra vágott mandula
1 citrom héja, reszelt
fél kanál cimet
100 g marcipánmassza
2 kanál citromlé
250 ml almaszörp
1-2 kanál porcukor
vaj
Elkészítés
Az almákat megmossuk, majd az aljából levágunk egy vékony darabot, hogy jobban megálljon a tepsin. A tetejéről levágunk egy vastagabb darabot, mint a fedelét, majd a gyümölcs belsejét kanállal kikaparjuk. Az almákat a tepsibe sorakoztatjuk, amelyben majd sütjük őket. Most következik a töltés. A mazsolát, a mandulát, a citromlevet, a cimetet és a marcipánmasszát alaposan összegyúrjuk, és megtöltjük vele a gyümölcsöket. Hogy az almák ne barnuljanak meg, egy kis citromlével meglocsoljuk őket. A töltés után minden almára teszünk egy darabka vajat, öntünk rá egy kis almaszörpöt és rátesszük a tetejét.
Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük körülbelül 30 percig. Amikor kész, porcukorral megszórjuk őket. Ehhez a finom falathoz remekül illik a vaníliás szósz is.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK