Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A tél 3 elmaradhatatlan retro receptje

Szerző:
Szabó Anna
A téli sütés-főzés változatos, bőséges, az ételek melegek, kiadósak, de könnyűek is. A decemberi ünnepek előtti havazás nosztalgikus emlékeket idéz fel bennünk, a nagyi köténye vagy az ópapa botja ilyenkor egészen mást jelent számunka. Emlékek elevenülnek fel, régi illatok vesznek bennünket birtokukba, és ezt a tél varázslata teszi velünk. Most kifejezetten téli ételeket hoztunk.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Sült alma porcukorral és cimettel


Hozzávalók

4 alma
1 kiscsésze mazsola
1 fél kiscsésze apróra vágott mandula
1 citrom héja, reszelt
fél kanál cimet
100 g marcipánmassza
2 kanál citromlé
250 ml almaszörp
1-2 kanál porcukor
vaj

Elkészítés

Az almákat megmossuk, majd az aljából levágunk egy vékony darabot, hogy jobban megálljon a tepsin. A tetejéről levágunk egy vastagabb darabot, mint a fedelét, majd a gyümölcs belsejét kanállal kikaparjuk. Az almákat a tepsibe sorakoztatjuk, amelyben majd sütjük őket. Most következik a töltés. A mazsolát, a mandulát, a citromlevet, a cimetet és a marcipánmasszát alaposan összegyúrjuk, és megtöltjük vele a gyümölcsöket. Hogy az almák ne barnuljanak meg, egy kis citromlével meglocsoljuk őket. A töltés után minden almára teszünk egy darabka vajat, öntünk rá egy kis almaszörpöt és rátesszük a tetejét.

Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük körülbelül 30 percig. Amikor kész, porcukorral megszórjuk őket. Ehhez a finom falathoz remekül illik a vaníliás szósz is.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL