{KEPGALERIA}
Sült töltött paradicsom egyszerűen
Hozzávalók
4 érett paradicsom
4 tojás
1-2 gerezd fokhagyma
néhány szál bazsalikom
kakukkfű
olívaolaj
só, bors
Elkészítés
A paradicsomokat megmossuk, levágjuk a tetejüket, kivájjuk a belsejüket kanállal és alaposan kicsöpögtetjük őket. A friss bazsalikomot, a fokhagymát és a kakukkfüvet apróra vágjuk. A paradicsomokat sózzuk, borsozzuk, majd az előzőleg kivájt és vékonyra vágott húsát összekeverjük a növényekkel meg a fokhagymával (ízlés szerint ízesítjük) és megtöltjük vele. Egy kiolajozott tepsibe tesszük őket, mindegyikre ütünk egy tojást, és olivaolajjal megcsöpögtetjük. Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük körülbelül 40 percig. 30 perc után rájuk helyezzük a tetejüket is, majd tejföllel meglocsolva tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK