Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A tél 3 elmaradhatatlan retro receptje

Szerző:
Szabó Anna
A téli sütés-főzés változatos, bőséges, az ételek melegek, kiadósak, de könnyűek is. A decemberi ünnepek előtti havazás nosztalgikus emlékeket idéz fel bennünk, a nagyi köténye vagy az ópapa botja ilyenkor egészen mást jelent számunka. Emlékek elevenülnek fel, régi illatok vesznek bennünket birtokukba, és ezt a tél varázslata teszi velünk. Most kifejezetten téli ételeket hoztunk.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Sült töltött paradicsom egyszerűen

Hozzávalók

4 érett paradicsom
4 tojás
1-2 gerezd fokhagyma
néhány szál bazsalikom
kakukkfű
olívaolaj
só, bors


Elkészítés


A paradicsomokat megmossuk, levágjuk a tetejüket, kivájjuk a belsejüket kanállal és alaposan kicsöpögtetjük őket. A friss bazsalikomot, a fokhagymát és a kakukkfüvet apróra vágjuk. A paradicsomokat sózzuk, borsozzuk, majd az előzőleg kivájt és vékonyra vágott húsát összekeverjük a növényekkel meg a fokhagymával (ízlés szerint ízesítjük) és megtöltjük vele. Egy kiolajozott tepsibe tesszük őket, mindegyikre ütünk egy tojást, és olivaolajjal megcsöpögtetjük. Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük körülbelül 40 percig. 30 perc után rájuk helyezzük a tetejüket is, majd tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL