Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Desszert-özön

Szerző:
Szabó Anna
Egy csokorba szedtük a legjobb desszerteket, ha tehát valami igazán kalandos finomságra vágysz, csak ki kell választanod, melyiket kívánod éppen meg. Üdítő élményben lesz részed, ha elkészíted ezeket a páratlan finomságokat.

 

{KEPGALERIA}

 

Duna hullám

Tészta hozzávalói - 22 x 32 cm-es tepsihez


- 30 dkg liszt
- 25 dkg Vénusz margarin
- 25 dkg porcukor
- 6 db tojás
- 1/2 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek kakaó
- 1 üveg meggybefőtt (vagy frissen szedett meggy) a szóráshoz


Elkészítés


A margarint keverjük habosra a porcukorral, majd egyesével keverjük hozzá a tojások sárgáját. A tojások fehérjét verjük egy csipet sóval kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a margarinos, tojásos masszához. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd óvatosan keverjük össze. Az összekevert tésztát osszuk el kétfelé, az egyik feléhez keverjük hozzá a vaníliás cukrot, a másik feléhez pedig a kakaót.


A tepsit béleljük ki sütőpapírral, és öntsük bele a sárga tésztát. Szórjuk meg az alaposan lecsepegtetett meggyel, majd öntsük rá a barna tésztát is, melynek tetejét egyenletesen simítsuk el.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig. Ezután vegyük ki a sütőből és a tepsiben hűtsük ki egészen.


Krém hozzávalói


- 2 cs vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 25 dkg Vénusz margarin
- 20 dkg porcukor


Krém elkészítése


A pudingport keverjük össze a cukorral, és egy kevés tejjel hígítsuk, hogy egy sima krémet kapjunk. A maradék tejet tegyük fel melegedni, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a pudingos keveréket. Ezután kevergetve, pár perc alatt főzzük sűrűre, és hűtsük ki egészen.


A margarint kezdjük el kikeverni egy kevés, teljesen kihűlt pudinggal, majd állandó keverés mellett, apránként adagoljuk hozzá a többi pudingos masszát is. Ezután a pudingos krémet egyenletesen kenjük rá a teljesen kihűlt tészta tetejére.


Csokoládémáz


- 20 dkg tortabevonó csokoládé
- 3 ek étolaj


A csokoládét tördeljük bele egy fémtálba, majd kanalazzuk hozzá az étolajat. Gőzfürdő fölött olvasszuk fel, és keverjük simára. Ezután vonjuk be vele a pudingos krém tetejét. Mielőtt még teljesen megdermedne a csokoládé, ízlés szerint jelöljük be a szeleteket.


Tegyük néhány órára hideg helyre a süteményt, hogy az ízek kellően összeérjenek, majd tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL