Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Desszert-özön

Szerző:
Szabó Anna
Egy csokorba szedtük a legjobb desszerteket, ha tehát valami igazán kalandos finomságra vágysz, csak ki kell választanod, melyiket kívánod éppen meg. Üdítő élményben lesz részed, ha elkészíted ezeket a páratlan finomságokat.

 

{KEPGALERIA}

 

Mascarpones Túró Rudi torta

Hozzávalók

- 30 dkg babapiskóta
- 10 dkg margarin
- 2 ek méz


Elkészítés

A babapiskótát összemorzsoljuk, hozzáadjuk az előzőleg felolvasztott margarint, a mézet, és alaposan összedolgozzuk. Egy 26 cm-es sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, és kézzel egyenletesen lenyomkodjuk.

Töltelék

- 6 db Túró Rudi
- 15 dkg porcukor
- 50 dkg mascarpone
- 1,5 ek étkezési keményítő
- 3 db tojás
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 ek tejföl


Egy tálba beletesszük a mascarponét és a cukrot, majd robotgéppel kikeverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a tejfölt, a keményítőt, és a tojások sárgáját, és tovább keverjük. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk az előzőleg összekevert masszához.


A fele mennyiségű tölteléket a babapiskótás alapra kanalazzuk, a tetejét kirakjuk a félbevágott Túró Rudival, végül a maradék krémet egyenletesen elsimítjuk a tetején. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten kb. 40 perc alatt készre sütjük. A megsült tortát a formában hagyjuk, amíg teljesen kihűl, így szépen lehet majd szeletelni.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL