{KEPGALERIA}
Túró Rudi torta málnazselével
Hozzávalók - 20 cm-es tortaformához
- 8 dkg Győri Édes vaníliás keksz
- 8 dkg Győri Édes kakaós keksz
- 10 dkg margarin
Elkészítés
A kétféle kekszet finomra daráljuk, és összekeverjük az előzőleg felforrósított margarinnal. Egy 20 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a kekszes masszát, kézzel egyenletesen lenyomkodjuk, és 30 percre a hűtőszekrényben pihentetjük. Ha lehűlt, kifordítjuk a formából, levesszük róla a sütőpapírt és úgy helyezzük vissza.
Első túrós réteg
- 25 dkg túró
- 1 dl tejszín
- 6-8 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
reszelt narancshéj
10 g zselatin
A túrót a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a reszelt narancshéjjal alaposan összekeverjük. A tejszínt forráspontig melegítjük, majd a tűzről levéve állandó keverés mellett, hozzáadjuk a zselatint, és simára keverjük. Langyosra hűtjük, majd a túrós masszához keverjük.
Ráöntjük a tortaformában lévő kekszes alapra, egyenletesen elsimítjuk, majd dermedésig a hűtőbe helyezzük.
Málnazselé
- 3-4 dl málnadzsem
- 20 g zselatin (porzselatin)
- pici víz
A zselatint egy pici vízzel simára keverjük. A málnadzsemet folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a zselatint. Alaposan elkeverjük és hűlni hagyjuk.
Amikor kihűlt, kivesszük a hűtőből a tortát, és a túrós rétegre kanalazzuk, egyenletesen elsimítjuk, majd dermedésig ismét visszahelyezzük.
Második túrós réteg
- 25 dkg túró
- 1 dl tejszín
- 6-8 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- reszelt narancshéj
- 10 g zselatin (porzselatin)
Az első túrós réteghez hasonlóan elkészítjük, a málnazselé tetejére kanalazzuk, egyenletesen elsimítjuk a tetejét, majd dermedésig ismét a hűtőbe helyezzük. Végül az elkészült torta tetejét, olvasztott csokoládéval bevonjuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK