Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Desszert-özön

Szerző:
Szabó Anna
Egy csokorba szedtük a legjobb desszerteket, ha tehát valami igazán kalandos finomságra vágysz, csak ki kell választanod, melyiket kívánod éppen meg. Üdítő élményben lesz részed, ha elkészíted ezeket a páratlan finomságokat.

 

{KEPGALERIA}

 

Sütés nélküli sütemény - Áfonyás joghurttorta

Hozzávalók


- 15 dkg sima Győri Édes keksz
- 15 dkg kakaós Győri Édes keksz
- 15 dkg margarin
- 40 dkg natúr joghurt
- 10-15 dk porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 25 dkg áfonya
- citromlé
- 2 dl habtejszín
- 20 g zselatin


Elkészítés

A kekszet ledaráljuk, és a forráspontig hevített margarinnal alaposan összekeverjük. Egy 24 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a kekszes masszát, egyenletesen lenyomkodjuk, és kb. 30 percre a hűtőbe tesszük.


A joghurtból kiveszünk 2-3 evőkanállal, félre tesszük, majd a maradékhoz hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citromlevet és jól kikeverjük. A félretett, 2-3 evőkanál joghurtot folyamatosan kevergetve forráspontig hevítjük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a zselatint, simára keverjük, kihűtjük, és a kikevert joghurtos masszához adjuk.


A habtejszínt kemény habbá verjük, és apránként belekanalazzuk a joghurtos keverékbe. Tegyük bele az áfonyát is, majd a tölteléket öntsük rá a hűtőből kivett kekszes alap tetejére. Tetejét egyenletesen simítsuk el, majd 1-2 órára helyezzük vissza hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.


Tálalás előtt a torta tetejét áfonyaszemekkel díszítsük, majd hideg vízbe mártott késsel szeleteljük fel.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL