Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Desszert-özön

Szerző:
Szabó Anna
Egy csokorba szedtük a legjobb desszerteket, ha tehát valami igazán kalandos finomságra vágysz, csak ki kell választanod, melyiket kívánod éppen meg. Üdítő élményben lesz részed, ha elkészíted ezeket a páratlan finomságokat.

 

{KEPGALERIA}

 

Fehér csokis sajttorta málnaöntettel

Hozzávalók 20 cm-es tortaformához

- 15 dkg Győri édes kakaós keksz
- 8 dkg vaj
- 15 dkg fehér csokoládé
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín)
- 1 cs vaníliás cukor
- porcukor
- reszelt citromhéj

Elkészítés

Daráljuk finomra a kekszet, majd forrósítsuk fel a vajat, és öntsük hozzá. Keverjük alaposan össze, majd öntsük bele egy sütőpapírral bélelt tortaformába, és tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen.


A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, és hagyjuk visszahűlni. A mascarponét keverjük simára a vaníliás cukorral, ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, és a reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá a felolvasztott, és kihűlt csokoládét. A habtejszínt verjük kemény habbá, és apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponés masszához.
A megdermedt kekszes alapról óvatosan húzzuk le a sütőpapírt, tegyük vissza a formába, és kanalazzuk rá a habos krémet. A tetejét egyenletesen simítsuk el, majd tegyük be a hűtőbe legalább egy órára, hogy teljesen megdermedjen. Közben el lehet készíteni a málnaöntetet.

Málnaöntet

- 20 dkg málna
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- őrölt fahéj
- 1 tk kukoricakeményítő
- 1 dl víz

A málnát a vízzel, a vaníliás cukorral, a porcukorral és az őrölt fahéjjal főzzük 3-4 percig - közben óvatosan keverjük meg. A keményítőt keverjük simára a 1 ek vízzel, és csorgassuk hozzá a málnához. Főzzük néhány pillanatig, hogy egy kicsit besűrűsödjön, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki teljesen.
Tálalás előtt, kanalazzuk a málnaöntetet a sajttorta tetejére, majd ízlés szerint szeleteljük fel.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL