Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Desszert-özön

Szerző:
Szabó Anna
Egy csokorba szedtük a legjobb desszerteket, ha tehát valami igazán kalandos finomságra vágysz, csak ki kell választanod, melyiket kívánod éppen meg. Üdítő élményben lesz részed, ha elkészíted ezeket a páratlan finomságokat.

 

{KEPGALERIA}

 

Meggyes-habos szelet

Tészta hozzávalói 20 x 30 cm-es tepsihez

- 25 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 3 tojássárgája
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1/2 cs sütőpor
- 3 ek forró víz
- 1 dl tej

Habos rész hozzávalói

- 3 tojásfehérje
- 10 dkg porcukor
- 50 dkg meggy

Elkészítés

A tojások sárgáját verjük habosra a forró vízzel, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá először a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd az olvasztott vajat. Szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, és keverjük alaposan össze. Állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a tejet, majd addig keverjük, amíg sima masszát kapunk.


A tepsit béleljük ki sütőpapírral, öntsük bele egyenletesen elsimítva a tésztát, helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 percig, hogy a tészta kellően átsüljön. Közben magozzuk ki a meggyet, és alaposan csepegtessük le.


A tojások fehérjét kezdjük el kemény habbá verni, majd amikor már habosodik, adagoljuk hozzá a porcukrot. Addig verjük, amíg jó kemény habot nem kapunk. A keményre vert habhoz óvatosan keverjük hozzá a kimagozott, alaposan lecsepegtetett meggyet, és kenjük rá egyenletesen a sütőből kivett tészta tetejére. Helyezzük vissza a sütőbe, kissé mérsékeljük a hőfokot, és 20-25 perc alatt süssük (szárítsuk) világos zsemleszínűre.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL